cookie-og-privatlivspolitik
Efter dødsulykken på Skelstrupvej var der mange, der satte børnecykler ud langs vejene for at få bilisterne til at sætte hastigheden ned. Det virkede også for en stund.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Sag mod flugtbilist er ikke længere en tilståelsessag

I dag begynder retssagen mod den 29-årige mand, der i april kørte en 11-årig pige ihjel på Skelstrupvej.
07. oktober 2021 kl. 07:30 Af Palle Nevad Frandsen

SKELSTRUP Når Retten i Nykøbing i dag begynder sagen mod den 29-årige mand, som 23. april påkørte og dræbte en 11-årig pige på Skelstrupvej i Skelstrup, sker det ikke som en tilståelsessag.

Den 29-årige skulle ellers have udtalt ved anholdelsen, at han ville have den hårdeste straf - ligesom han erklærede sig skyldig ved grundlovsforhøret.

Den 29-årige mand fra lokalområdet er tiltalt for at have kørt med en promille på over 2,00 og med en hastighed på ikke under 85 kilometer i timen i en byzone. Under kørslen kom han med sin varebil ud i rabatten, hvor han påkørte den 11-årige pige og ramte hendes lillebror. De var begge standset på deres cykler.

Pigen blev ved påkørslen slynget 48 meter ud på marken, mens hendes bror fik overfladiske skrammer i hovedbunden. Pigen døde den følgende morgen af sine kvæstelser.

Det er en skærpende omstændighed, at den 29-årige flygtede fra stedet efter ulykken i stedet for at blive og hjælpe på ulykkesstedet.

Annonce

Ligeledes er bilisten tiltalt for at have bragt andres liv i fare, da han under flugten fra stedet kørte uden at kunne se ud af forruden. Han kørte derfor med hovedet ud af sideruden. På Østergade i Maribo kørte han både midt på vejen og i den modsatte vejbane, og en bilist måtte undvige ned ad Refshalevej for at undgå et frontalt sammenstød.

Ved retssagen, der forventes afsluttet i dag, er det en af landets fremmeste forsvarsadvokater, der skal tale den 29-årige flugtbilists sag.

Karoline Døssing Normann var i 2015 forsvarer i Danmarks største narkosag, som endte med frikendelse af alle de tiltalte, ligesom hun blandt andet har været forsvarer for Peter Lundin.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE