cookie-og-privatlivspolitik
Sognefogedvænget i Rødbyhavn har længe haft planer om en renovering.
Sognefogedvænget i Rødbyhavn har længe haft planer om en renovering.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lolland

Samråd om Sognefogedvænget

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) skal på et kommende samråd besvare spørgsmål om Sognefogedvænget og fleksibel udlejning
14. oktober 2021 kl. 08:31 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN På et kommende ministersamråd skal indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek svare på, hvordan beboerne i Sognefogedvænget i Rødbyhavn kan være sikre på at få lov til at flytte tilbage i deres boliger ovenpå det omfattende renoveringsprojekt, der venter lige om hjørnet.

"Hvad agter ministeren at gøre for at sikre bedre forhold for og en bedre beskyttelse af lejere i almene boligforeninger i forbindelse med renoveringer, så lejerne er sikret mulighed for genhusning i egen boligafdeling efter endt renovering, herunder på baggrund af blandt andet sagen om Sognefogedvænget i Lolland Kommune?", spørger formand for Folketingets Indenrigs- og boligudvalg, Søren Egge Rasmussen.

Spørgsmålet er stillet på vegne af Enhedslistens Christian Juhl, der har fulgt sagen tæt.

- Man fastholder tilsyneladende kravet om fleksibel udlejning i Lolland Kommune. Det synes jeg er grotesk. Især når man gør det mod bedre vidende - når ministeren siger, det er forkert. Så er vi nødt til at have en debat om, hvad gør vi så. Mit spørgsmål går jo på, hvilke muligheder, sådan nogle borgere har for at sige, vi skal følge loven. Derfor vil jeg bede ministeren om at redegøre for det, fordi vi skal have en klaring på det her, siger Christian Juhl.

- Allerhelst ville jeg gerne ringe til borgmesteren og spørge, om man ikke kan finde en ordentlig løsning på det her, men det ligger lige udover mine kompetence, griner han.

Annonce

Der er endnu ikke sat en dato på samrådet, hvor en mulig løsning på konflikten skal findes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE