cookie-og-privatlivspolitik
Magnus Johansen vil vise, at han som far godt kan tage sig af sit barn, også når mor ikke er der. Til februar er det hans tur til at gå på barsel med Atlas.

2

Billeder

Magnus Johansen vil vise, at han som far godt kan tage sig af sit barn, også når mor ikke er der. Til februar er det hans tur til at gå på barsel med Atlas.
Foto: Lise Ravnkilde

Lolland

Savnede en fædregruppe - laver en selv

- Jeg vil og kan passe mit barn, også når mor ikke er der, siger nybagt far.
25. september 2021 kl. 08:55 Af Lise Ravnkilde

NAKSKOV - Vi er to om at få barn, slår Magnus Johansen fast med et kæmpe smil.

For tre uger siden blev han far til Atlas, mor er Emilie Vildenfelt, og hun har ingen problemer med at lade Magnus Johansen få en ligeværdig plads i forældreskabet.

At mor går i mødregruppe og deler erfaringer med andre med børn i samme alder faciliteres af sundhedsplejerskerne, men i Lolland Kommune findes ingen fædregrupper.

Det vil Magnus Johansen lave om på. Allerede da han blev onkel første gang, tænkte han, at der også burde være fædregrupper. Og nu han selv er blevet far, vil han gøre noget ved det.

Han talte med Atlas' sundhedsplejerske, hun vil gerne hjælpe ham og andre fædre i gang. Derfor lavede han et opslag på Facebook, hvor han efterlyser andre fædre, som vil være med.

Annonce

- Det skal være helt uforpligtende, man kan slå op i facebookgruppen, om der er nogen, der vil med ud at gå en tur eller med i svømmehallen, fortæller Magnus Johansen.

Han synes, det er vigtigt at bruge meget tid sammen med sin nyfødte søn.

- Jeg vil og kan passe mit barn, også når mor ikke er der. Det er vigtigt, at han lærer, at det ikke kun er mor, der er der, siger Magnus Johansen.

Han er i gang med at uddanne sig til lærer og arbejder tre dage på Byskolen og går på seminariet to dage. Derudover skriver og spiller han musik, men musikerkarrieren er på pause for tiden.

Til februar går han på barsel, så han får de sidste tre måneder af barselsorloven.

Annonce

Mor Emilie Vindfelt læser fuld tid på lærerseminariet, hendes barsel passer med et semester.

- 14 dage har ikke været nok, det var svært at komme hjemmefra, når jeg ved, at der er noget derhjemme, som jeg rigtig gerne vil være en del af, siger han.

Han ved, at det kan være svært at komme alene af sted med barnet for de fædre, hvor mor fuldammer.

- Men man kan melde sig ind i gruppen og så komme senere eller måske komme uden barn de første gange, siger Magnus Johansen.

Der er allerede seks fædre, der har meldt sig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE