cookie-og-privatlivspolitik
En af de helt hurtige på dagen var dette orange monster.

22

Billeder

En af de helt hurtige på dagen var dette orange monster.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Savner tilskuerne til streetrace

BILLEDSERIE og VIDEO: Lugten af brændt gummi og larmen fra enorme motorer lød igen over flyvepladsen.
21. september 2020 kl. 15:00 Af Andreas Johansen

Annonce

HOLEBY Gennem næsten 20 år har flyvepladsen i Holeby lagt 402 meter asfalt til fartglade mænd og kvinder, der skal se, hvor hurtigt deres køretøj kan flytte sig fra den ene ende af flyvepladsen til den anden.

Det var tydeligt at se entusiasmen blandt de fremmødte, da de efter lang tids venten endelig igen fik lov til at finde de blysålede sko frem og træde speederen helt ned gennem gulvet.

- Vi kalder det corona-edition. Vi ville rigtig gerne have 1.000 publikummer, for på den måde kunne vi finansiere forsikringer, ambulancen, vi altid har holdende, og leje af banen. Vi har måttet hæve deltagerprisen lidt, for det er deres egen sikkerhed, det handler om, forklarer Svend Larsen, formand for Legal Streetrace siden 2001.

De kunne dog sagtens have solgt flere billetter. Interessen har i hvert fald været der, både fra tilskuere og ikke mindst deltagere, der savner at få pulsen op og et skud adrenalin i blodet.

Men grundet coronareglerne, der er blevet strammet yderligere, siden begivenheden blev annonceret, har de måttet afvise mange håbefulde.

Men der er dog fundet plads til de maksimale 100 biler. Og der er noget for enhver smag.

Nogle kommer i noget, der er bygget hjemme i skuret af lige dele metalplader og teknisk snilde, andre i sportsvogne med prisskilte på langt over en million kroner.

Men fælles for alle er interessen for farten.

- Vi plejer at kalde det for Danmarks hyggeligste streetrace, og det giver mange os ret i. Se dig lidt omkring - vi må ikke servere mad i disse tider, så folk har bare medbragt deres egen grill, og så står de og hygger med det. Vi er meget afslappede hernede, og det er noget af det, folk godt kan lide, forklarer Svend Larsen, der selv ejer adskillige ualmindeligt hurtige biler.

Selv om omgivelserne er mere end bare i orden med lækker asfalt, sikkerhed i højsædet og rock blæsende ud af højttalerne, er det alligevel fællesskabet, der er det allervigtigste på sådan en solrig efterårsdag.

- Jeg skulle faktisk have været til 60-års fødselsdag i familien i dag, men jeg står her. Der er jo også min familie, det her, siger Svend Larsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce