cookie-og-privatlivspolitik
Scandlines klager på en lang række områder og ved en række instanser over den kommende Femern Bælt-forbindelse. Senest er det blevet til et nederlag i EU-Kommissionen.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Scandlines taber Femern-sager i EU-Kommissionen

Scandlines har ikke fået medhold i en række mindre klagepunkter
om ulovlig statsstøtte.
15. november 2018 kl. 17:31 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT En række økonomiske transaktioner mellem den danske stat og de statsejede selskaber bag Femern Bælt-forbindelsen har ikke udgjort nogen form for ulovlig statsstøtte.

Det er afgørelsen fra EU-Kommissionen efter en klage indgivet af rederiet Scandlines tilbage i 2014.

Scandlines har blandt andet klaget over, at staten har ydet statsgaranti til A/S Femern Landanlæg på trods af, at planlægningsbeslutningen om projektet kun refererer til offentlig finansiering til A/S Femern Bælt.

EU-Kommissionen henviser i sin afvisning af den klage blandt andet til, at Femern Landanlæg ikke synes at have brugt garantierne til andet end det, der har med forbindelsens landanlæg at gøre.

Der er desuden klaget over, at den danske stat har indskudt 510 millioner kroner i Femern A/S - på trods af at der i planlægningsbeslutningen kun var tale om 500 millioner.

- Meget lille, kalder EU-Kommissionen forskellen i afvisningen af klagepunktet.

Klagerne omfatter også blandt andet påstand om, at de to statslige Femern-selskaber har opnået hjælp i form af skattefordele. Et par år har man kunnet fratrække mere i underskud end andre selskaber, inden der er beregnet skat. Det har imidlertid ikke ifølge EU-Kommissionen givet nogen konkret, økonomisk fordel.

- Vi overvejer i øjeblikket, om vi skal appellere, hedder det fra kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen, Scandlines.

Hun henviser til, at den aktuelle afgørelse fra EU-Kommissionen ikke omhandler den overordnede sag om ulovlig statsstøtte til Femern Bælt-forbindelsen. Den pågår stadig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce