cookie-og-privatlivspolitik
- De unge ældre, dem over 60, som tidligere var dem, der tog over i foreningen, er engageret andre steder, forklarer tidligere formand Uffe Andersen (stående) om Hunseby Seniorklubs lukning. Mandag havde den sidste aktivitet.

3

Billeder

- De unge ældre, dem over 60, som tidligere var dem, der tog over i foreningen, er engageret andre steder, forklarer tidligere formand Uffe Andersen (stående) om Hunseby Seniorklubs lukning. Mandag havde den sidste aktivitet.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Sidste gang med seniorklubben

- Det bliver med en klump i halsen, når vi siger farvel senere, sagde formand ved klubbens lukning.
03. december 2019 kl. 17:42 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

Midtlolland blev mandag en forening fattigere, og det en forening, der betyder meget for en flok mennesker.

Det sås ved, at et medlem ved foreningens 25-årsjubilæum kaldte den for en familie. Det sås ved de mange smil og grin, der var, når medlemmerne mødtes hver anden uge. Og det sås mandag, da Hunseby Seniorklub samledes for sidste gang, og et medlem rejste sig, sagde tak og overrakte honninghjerter med samme lille ord på til de fem medlemmer af klubbens bestyrelse.

Efter 29 år lukker foreningen, da ingen vil overtage ledelsen. Det blev markeret med julebal på Bangs Have Pavillonen, hvor der blev hygget med god mad og musik. Men melankolien lå også i rummet.


Havde venteliste

Det var kvindeudvalget i Hunsebys lokalafdeling af Socialdemokratiet, der plejede at stå for aktiviteterne i byen. Men da dennes ledelse omkring 1990 oplevede samme problemer, som seniorklubben gør i dag, tog en duo over.

Uffe Andersen, byrådsmedlem for partiet, og Johanne Jensen overtog, og de følgende 25 år sørgede de sammen med skiftende bestyrelser for masser af aktiviteter for byens ældre, oftest i byens forsamlingshus. Banko, modeopvisninger og meget mere blev det til, foruden ture ud af huset.

Ved jubilæet i 2016 trak de to hidtidige ledere sig, og Klaus Kristensen kom ind som ny formand.

Allerede i 2015 havde der været et vist fald i medlemmer, der ellers havde ligget stabilt på godt 54 styk og med venteliste, da det vanlige lokale i forsamlingshuset dårligt kunne huse flere, og i 2018 faldt medlemstallet hurtigt.

Medlemmerne faldt fra som følge af alderen, fortalte Uffe Andersen og Klaus Kristensen ved lukningen, hvor der var omkring 30 tilbage. Et fald i kommunalt tilskud fra 20.000 til 5.000, der er bundet til husleje, besværliggjorde arbejdet, og nu manglede nye bestyrelsesmedlemmer.

Uffe Andersen ærgrer sig over lukningen.

- Men jeg vælger at se på den positive side: Havde vi ikke lavet alle de her ting, så var der ikke andre, der havde gjort det, og det har betydet meget for mange.

Den nuværende formand var mere berørt.

- Det bliver med en klump i halsen, når vi siger farvel senere, sagde han.

Først skulle der nydes god julemad, musik og snak. Hyggen fortsætter nok, for flere medlemmer sagde, de nu vil være med i pensionistforeningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce