cookie-og-privatlivspolitik
Kofoedsminde set fra luften.
Kofoedsminde set fra luften.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Sjusket indkøbsprocedure - men ingen besvigelser

Regionen har fået revisionsrapport om Kofoedsminde.
11. september 2019 kl. 16:24 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN En revisionsundersøgelse af forholdene specielt omkring brugen af vikarer på specialinstitutionen Kofoedsminde har ikke dokumenteret nogen kriminelle forhold.

Det fastslår Region Sjælland efter at have modtaget den revisionsundersøgelse, der blev bestilt tidligere på året. Dengang fratrådte den daværende viceforstander Flemming Lund sin stilling efter gensidig aftale med regionen.

Efter gennem et stykke tid at have modtaget anonyme henvendelser om muligvis ulovlige forhold på institutionen var der i regionen frygt for, at der var betalt for meget for vikarer, givet modydelser og været sammenblanding af privat og regional økonomi i forbindelse med indkøb.

Det har revisorerne fra DBO ikke fundet tegn på efter gennemgang af bilag og efter interview med centrale personer i sagen.

Rapporten konkluderer også helt overordnet, at der var brug for det betydelige antal vikarer, som i stadig større omfang blev tilknyttet institutionen: Sidste år blev der brugt vikarer for over 44 millioner kroner.

En anden konklusion på rapporten er, at institutionen i mange tilfælde ikke har levet op til egne regler om, at der skal to til at underskrive indkøbsbilag.

- De interne procedurer og arbejdsgange omkring indkøb skal strammes op på specialinstitutionen Kofoedsminde, lyder det fra socialdirektør Michael Nørgaard, Region Sjælland: Revisionsfirmaet BDO skal nu se på, hvad og hvordan der skal rettes op, og efterfølgende kontrollere, at det bliver efterlevet.

Samtidig vil Region Sjælland styrke ledelsen på Kofoedsminde "med en profil, der har de rette kompetencer på det administrative område til at kunne rette op og sikre den rette kombination af faglighed i ledelsen af institutionen".

En anden følge af sagen er, at der nu er lavet en indsatsplan, der har fokus på at opnå et højere uddannelsesniveau på institutionen og nedbringe det stigende forbrug af eksterne vikarer.

I en pressemeddelelse fra Region Sjælland henvises til institutionens modtagepligt: På fire år er antallet af beboere steget fra 34 til 70. Og et fald i antallet kan have lange udsigter. Derfor ønskes fastansat og uddannet mere personale og at bruge færre vikarer:

- Målet er, at vi går fra 70 eksterne vikarer i 2018 til 30 i 2020, hedder det fra Michael Nørgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce