cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke alle opgaver, der kan klares via skærmen - faktisk kun ganske få.
Det er ikke alle opgaver, der kan klares via skærmen - faktisk kun ganske få.
Foto: Gregers Tycho/arkivfoto

Lolland

Skærmbesøg hos ældre taget godt imod

Tryghedsbesøget, hvor den ældre borger mindes om sin medicin
eller sin mad, kan i nogle tilfælde klares digitalt.
18. september 2020 kl. 09:20 Af Andreas Johansen

Annonce

LOLLAND På Lolland Ældreråds møde tirsdag 15. september var flere ting på dagsordenen - herunder skærmbesøgene, som Lolland Kommune har implementeret hos 112 visiterede ældre i kommunen.

Man kunne frygte, at et besøg via en såkaldt "tablet" ikke ville blive godt modtaget, men sådan har ældrerådets formand May-Brit Horst ikke oplevet situationen.

- Hvis kommunen ved visiteringen skønner, at en borger kan bruge tabletten, så får de den - de kan ikke vælge den fra længere, som de kunne, da det stadig var en forsøgsordning. Men det er kun, hvis det skønnes, vedkommende er i stand til at bruge det. Det har vi faktisk ikke hørt klager over i ældrerådet. Vi har hørt fra enkelte bekymrede pårørende, der har været lidt nervøse, men de har været glade og trygge, efter vi har snakket med dem, forklarer May-Brit Horst.

Det er langt fra alle besøg, der kan klares digitalt. Der er kun tale om ganske simple ærinder, hvad der i daglig tale kaldes "tryghedsbesøg", som i nogle tilfælde kan erstattes med et digitalt besøg.

Det sparer Lolland Kommune for penge, som kan bruges andre steder, hvor det fra politisk side vurderes, de giver mere gavn.

- Kommunen sparer lige godt 900.000 kroner bare i år, og det giver flere penge til varme hænder, der kan bruges andre steder. Og de ældre, vi har hørt fra, har været positivt indstillede, når de har fået en grundig indføring i, hvordan processen virker, siger May-Brit Horst.

- Men vi holder selvfølgelig et vågent øje med situationen, så det ikke ender med at tage en uhensigtsmæssig drejning for de ældre. De skal være glade og trygge ved ordningen, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce