cookie-og-privatlivspolitik
Ejer Kim Fournais og direktør Lea Lohse vil nu koncentrere sig endnu mere om at udvikle Vejrø. Derfor sættes Svendborg-hotellet Stella Maris til salg.
Ejer Kim Fournais og direktør Lea Lohse vil nu koncentrere sig endnu mere om at udvikle Vejrø. Derfor sættes Svendborg-hotellet Stella Maris til salg.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Lolland

Skærpet fokus på Vejrø

Ejeren af Vejrø har sat hotel i Svendborg til salg - satser mere på Vejrø.
14. februar 2020 kl. 20:22 Af David Arnholm

Annonce

VEJRØ Luksushotellet Stella Maris i Svendborg er blevet sat til salg - og det kan få betydning for driften af Vejrø Resort. Begge dele drives nemlig af selskabet Vejrø ApS, der ejes af bankdirektøren Kim Fournais fra Saxo Bank.

Det er Fyns Amts Avis, der fortæller om til salg-skiltet i Svendborg, og det bekræftes af Lea Lohse, der er direktør for Vejrø ApS.

- Det er korrekt, at vi har besluttet finde en ny og god ejer til Stella Maris, der, siden Vejrø ApS købte Stella Maris i 2012, har gennemgået en enestående forvandling, skriver hun i en e-mail til Folketidende.

Her forklarer hun, at der er store visioner for Vejrø. Siden Kim Fournais købte den 150 hektar store ø i 2015, har der nemlig været gang i en større omstilling. Her er blevet investeret over 200 millioner kroner, blandt andet i at gøre øen selvforsynende med energi fra vindmøller og solceller, ligesom der produceres varme med solfangere og et jordvarmeanlæg.


Udvikler løsinger

Men det er slet ikke slut med at udvikle øen, der fungerer som et laboratorium og arbejder tæt sammen med virksomheder og vidensinstitutioner med henblik på at teste og udvikle konkrete bæredygtige løsninger.

- Som de fleste ved, er Vejrø det oprindelige udgangspunkt for den holistiske vision om bæredygtighed indenfor energi og miljø - samt balance og velvære for dyr og mennesker. Visionen er fortsat at skabe en ø i fuld balance og harmoni. Det er en meget ambitiøs vision, der kræver dedikation og fokus, skriver Lea Lohse og fortsætter:

- Med muligheden for at skabe unikke rammer med dybtfølte visioner følger også et ansvar for at sikre, at stedets muligheder realiseres fuldt ud, og vi har måttet erkende, at vi med vores fokus delt mellem Vejrø og Stella Maris i øjeblikket spænder for vidt. Vi er derfor nået til den konklusion, at det bedste, både for Vejrø og for Stella Maris, er at lade nye ejere bringe hotellet videre til næste niveau, mens vi fremover koncentrerer os om projektet, der startede det hele - nemlig Vejrø.

Lea Lohse understreger, at Vejrø ApS fortsat vil drive Stella Maris, indtil der er fundet en køber.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

Annonce