cookie-og-privatlivspolitik
Hans Ole Sørensen (V) vurderer, at flere har vænnet sig til den nye vaskeordning.

2

Billeder

Hans Ole Sørensen (V) vurderer, at flere har vænnet sig til den nye vaskeordning.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Skal omsættes til varme hænder i ældreplejen

Udliciteringen af vaskeopgaverne lader til at være landet fint. Millionoverskud og flere varme hænder på samme tid.
16. februar 2021 kl. 16:29 Af Andreas Johansen

LOLLAND Mængden af kritiske e-mails og opkald, der når ældre- og sundhedsudvalgets konstituerede formand Hans Ole Sørensen (V) i sagen om vaskeordningen, der i efteråret blev implementeret på kommunens plejecentre og for udvalgte udeboende, er faldet til et niveau, der ikke vækker bekymring.

Det er vurderingen i hvert fald hos udvalgsformanden.

Beslutningen om at udlicitere tøjvasken, således at det ikke længere var plejepersonalet, der skulle sætte en vask over og hjælpe med at folde tøjet, når det igen var tørt, blev modtaget med skepsis mange steder.

Flere læserbreve i Folketidende den seneste tid har også vist, at sagen stadig optager mange borgere.

Især det faktum, at den nye ordning på nuværende tidspunkt lader til at kunne spare Lolland Kommune for et sted op mod tre millioner kroner, faldt mange læsere for brystet, efter at der fra ældre- og sundhedsudvalgets side konsekvent er blevet slået fast, at dette ikke var et led i en spareøvelse.

Annonce

Men hvor skal de to til tre millioner kroner, der årligt spares, så bruges? Folketidende har spurgt den konstituerede udvalgsformand.

- Da budgettet bliver lavet, går man ind og laver en besparelse på 2,2 millioner kroner. De ryger i kommunekassen. Men der, hvor vi kan opgradere, når vi taler om, at der bliver flere varme hænder, er, at al personale bliver frigjort fra tjansen med tøjvask - derfor argumenterer vi for, at der nu bliver mange flere timer, hvor personalet kan arbejde med borgerne i stedet, forklarer Hans Ole Sørensen.

Hos ældrerådsformand May-Brit Horst har telefonen heller ikke ringet længe, når det kommer til den nye vaskeordning. Det tager hun som et tegn på, at mange har lært den nye løsning at kende. Og at de udfordringer, der har været, bliver løst.

- Jeg hører, at man har gjort noget de steder, hvor der skulle ændres i tingene. Har poserne været for små, har man udleveret en større, hvis frekvensen ikke er tilstrækkelig, så lader det også til at blive fikset, udtaler May-Brit Horst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE