cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Skoler fortsætter med kortere skoledage

De store elever får fortsat lidt færre timer på skoleskemaet.
06. juni 2020 kl. 14:40 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Elever på mellemtrinnet og i udskolingen i Lolland Kommune får fortsat lidt færre timer på skoleskemaet i skoleåret 20/21.

Det sker for at gøre øget brug af en såkaldt tolærerordning, hvilket fremgår af de ansøgninger, som samtlige skoler og landsbyordninger i Lolland Kommune har indgivet til børne- og skoleudvalget og fået godkendt.

Det er folkeskolelovens §16d, der muliggør en forkortelse af skoledagen. Konkret betyder det, at mellemtrinnet går fra 33 til 31 timer om ugen, og udskolingen går fra 35 til 33 timer om ugen.

Ifølge sektorchefen for Skole og Dagtilbud giver forkortelsen af skoledagen mulighed for at prioritere ressourcerne, hvor de giver mest læring. Ligesom den skaber mulighed for holddeling og undervisningsdifferentiering.

- Derudover får eleverne lidt mere luft til at nå at komme til fritidsaktiviteter, når alle dage ikke er lange, påpeger sektorchef Espen Fossar Andersen.

Der er altså ikke tale om en besparelse, men om at anvende ressourcerne fra den understøttende undervisning mere målrettet i forhold til den enkelte klasses behov, hvilket langt de fleste kommuner benytter sig af, påpeger han.

Ifølge Espen Fossar Andersenkan øget brug af tolærerordning, som en følge af forkortelse af skoledagen, desuden være med til at støtte op om de positive læringsfællesskaber, som er en del af specialundervisningsstrategien.

- Fordi man derved får en bedre mulighed for at dele klassen op i mindre hold.

Som noget nyt har børne- og skoleudvalget sagt god for, at kompetencen til at beslutte en forkortelse af skoledagen fremadrettet delegeres til skolelederen, efter indhentet udtalelse af skolebestyrelsen. På den måde skal ansøgningerne ikke længere behandles hvert år i børne- og skoleudvalget.


- Det er en god mulighed for at gøre brug af tolærerordning og derved skabe bedre mulighed for holddeling. Espen Fossar Andersen

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce