cookie-og-privatlivspolitik
Efterhånden er det sjældent at se en havørn på reden i Saksfjed Inddæmning, og DOF er ved at slukke for livekameraet for i år.
Efterhånden er det sjældent at se en havørn på reden i Saksfjed Inddæmning, og DOF er ved at slukke for livekameraet for i år.
Foto: DOF/Ørne-tv

Lolland

Slut på en lidt sløj sæson

DOF lukker nu for live-kameraet på ørnereden i Saksfjed Inddæmning. Det blev en sæson uden unger.
21. juli 2019 kl. 13:20 Af John Karlsen

Annonce

SAKSFJED Der kom i år ingen unger i den havørnerede i Saksfjed Inddæmning, som Dansk Ornitologisk Forening sender live-tv fra via internettet - og nu lukkes der ned for live-sendingen.

- Men kun for i år, lyder løftet fra DOF.

Der er planlagt live-sending fra reden igen næste år.

- Takket være de mange bidrag fra private kan vi garantere endnu en sæson fra en vild havørnede til næste år. Tusind tak for det, hedder det i det seneste nyhedsbrev fra Dansk Ornitologisk Forening.

Det er efterhånden nogle år siden, der blev sat kamera op ved reden. Siden har havørnene haft skiftende succes med at få unger på reden.

I 2017 blev der opfostret to unger, men sidste år var der så mange stridigheder mellem bejlere til reden, at det ikke lykkedes, og heller ikke i år.

Den gamle hun blev fundet dræbt af skud i det tidlige forår, og selv om hannen fandt en ny mage, kom der ingen æg i reden.

- På trods af manglende unger er der fortsat liv i reden med næsten daglige observationer af ørnene, hedder det fra DOF forud for denne uges nedlukning af årets live-sending.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce