cookie-og-privatlivspolitik
Alle mulige genstande kan komme en tur i boksen - nøgler, mobiltelefoner, tastaturer, tablets, fjernbetjeninger, kuglepenne ... På et par minutter blive genstandene desinficeret.

3

Billeder

Alle mulige genstande kan komme en tur i boksen - nøgler, mobiltelefoner, tastaturer, tablets, fjernbetjeninger, kuglepenne ... På et par minutter blive genstandene desinficeret.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Smart boks fjerner smitten

Nøgler, tastaturer og andre genstande kommer et smut i en UVC-boks.
05. juni 2021 kl. 10:30 Af David Arnholm

NAKSKOV Den er det første, man møder, når man kommer indenfor hos Lev-Vel på Linkøpingvej i Nakskov: Lige inden for døren står en UVC Box. En lille maskine, der sparer masser af tid og øger sikkerheden.

Med et vift med hånden aktiverer direktør Lene Bång Jensen maskinen: En låge glider ned, hun lægger nøgler og mobiltelefon ind og vifter med hånden igen, hvorefter lågen glider i, og maskinen går i gang. Uden en lyd får genstandene i boksen en gang UVC-lys, og efter et par minutter glider lågen op.

Nu er genstandene renset for eventuel coronavirus. Det er mere effektivt end at spritte af og meget, meget nemmere.

- Det er simpelt hen genialt. Vi sparer en masse tid, siger hun og tilføjer, at lyset også kommer ind i alle de små revner og fordybninger, hvor spritten ikke nødvendigvis når ned - eller risikerer at gøre skade på elektronik.

Hos Lev-Vel er det derfor blevet en fast procedure, at eksempelvis bilnøgler, der deles af flere medarbejdere, skal en tur i boksen, når man kommer ind for at aflevere dem til den næste.

Annonce

- Det er en skal-opgave. Hver gang, man kommer ind her, er det første, man gør, at lægge tingene ind, siger Lene Bång Jensen.

Maskinen er udviklet af firmaet UVC Box A/S, som Lev-Vel deler adresse med i Haslev, og Lev-Vel var derfor den første til at få en maskine til test.

Efter at have afprøvet den besluttede Lene Bång i oktober at få en maskine sat op i alle Lev-Vels afdelinger.

Hun er ikke i tvivl om, at boksen har spillet en vigtig rolle i at sikre, at Lev-Vel endnu ikke har haft en eneste medarbejder, der har bragt smitte videre.


Ny afdeling

Der er i øvrigt fuld fart på Lev-Vel, som i går åbnede en afdeling i Næstved og nu håber at få en masse lokale kunder.

Annonce

- Vi håber på hurtigt at komme i gang, siger Lene Bång Jensen og fortæller, at Lev-Vels facility-afdeling også håber at få rengøringsopgaver i forbindelse med Femern-byggeriet.

Og så har Lev-Vel indledt et samarbejde med Ørslev Rejser om dagture.

- Vi kan jo godt lide at udvikle os, bemærker Lene Bång Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE