cookie-og-privatlivspolitik
Snart vender en mere normal hverdag tilbage for alle børn i folkeskolen. Her foto fra sidste forår, da folkeskoleelever på Byskolen vendte fysisk tilbage i skole efter den første nedlukning.
Snart vender en mere normal hverdag tilbage for alle børn i folkeskolen. Her foto fra sidste forår, da folkeskoleelever på Byskolen vendte fysisk tilbage i skole efter den første nedlukning.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Snart kan alle elever i folkeskolen møde i skole

Skolerne skal dog bruge nogle dage på at forberede sig på igen af få fuldt hus.
05. maj 2021 kl. 22:30 Af Rikke Folm Berg

FAKTA
Aftalen om yderligere genåbning, som regeringen har indgået sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet, indebærer blandt andet, at flere børn og unge kan komme fysisk tilbage i skole.
Ifølge aftalen åbnes der torsdag 6. maj for 100 procent fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen, elever på erhvervsuddannelser og for afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser nationalt. Pr. 21. maj 2021 åbnes for 100 procent fremmøde for de resterende elever på ungdoms- og voksenuddannelser og 50 procent fremmøde for studerende på videregående uddannelser.

LOLLAND Ifølge aftalen om yderligere genåbning kan alle elever i folkeskolen torsdag 6. maj møde i skole hundrede procent af tiden, i stedet for som hidtil enten helt eller delvist alt efter klassetrin.

Men for at det kan lade sig gøre, skal skolerne lige nå at modtage eventuelt nye retningslinjer - og de kommer typisk sent, hvorfor der er brug for lidt tid til at justere strukturen. Derudover skal test-setuppet på skolerne justeres, så det er klar til, at alle elever kommer retur. I Lolland Kommune bliver det derfor mandag 10. maj, oplyser sektorchefen for Skole og Dagtilbud.

- Vi glæder os til, at eleverne kommer tilbage. Det har vi ventet på længe, så det bliver dejligt, siger Espen Fossar Andersen.

Han ser frem til, at samtlige elever i folkeskolen nu får mere normale tilstande efter et skoleår med udstrakt brug af hjemmeundervisning og lidt udeundervisning - og for de elever, der havde det behov, også nødundervisning.

- Det bliver dog stadig med restriktioner om afstand og mundbind. Men bare det at eleverne og lærerne kan se hinanden, det bliver godt, siger han.

Annonce

Nøjes med at glæde sig

Hvor tiltrængt det er, at samtlige elever nu får muligheden for at møde fysisk i skole hundrede procent tilbage, vil han ikke sige.

- Det gælder for alle grupper, også skoleledere, lærere og elever, at de glæder sig til at komme om på den anden side af coronaen og alt det, den har ført med sig, nøjes han med at konstatere.

På spørgsmålet om udviklingen i omfanget af brugen af nødundervisning, lader han blot vide, at den har været stabil. Den kunne ellers indikere, hvor tiltrængt en fuld tilbagevenden til skolen er blevet for børn og unge i Lolland Kommune efter månedsvis med skiftende modeller for skolegang under corona. Det samme kunne skoleledere og læreres tilbagemeldinger til sektorchefen om trivslen, eller udviklingen i omfanget af elevernes fravær.

Men sektorchefen vil ikke ind i, hvor presserende det var ved at være.

- Det er op til andre at vurdere risikoen ved elevers fysiske fremmøde og at veje den op imod omkostningerne ved ikke at gøre det.

Annonce

Han understreger dog, at lærerne løbende har været opmærksomme på trivslen, og at skolerne, ifølge ham, har været gode til at tage de elever ind til nødundervisning, som havde brug for det.

Bestyrelsesformanden for Byskolen kalder det dog for rimelig presserende.

- Vi har haft cirka en ud af fem i nødpasning, og det viser jo, at der har været nogle børn, der ikke har fundet sig til rette i den situation, der har været, siger Stine Louise Klaaby.

Hun kalder det derfor for vigtigt, at hverdagen nu kommer igen.

Det samme gør bestyrelsesformanden for Stormarkskolen, Steen Madsen.

Annonce

Læs også artiklen fra Guldborgsund: "Alle folkeskoleelever skal nu i skole på fuld tid"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE