Annonce
Lolland

Snart kan alle elever i folkeskolen møde i skole

Snart vender en mere normal hverdag tilbage for alle børn i folkeskolen. Her foto fra sidste forår, da folkeskoleelever på Byskolen vendte fysisk tilbage i skole efter den første nedlukning. Foto: Anders Knudsen/arkiv

Skolerne skal dog bruge nogle dage på at forberede sig på igen af få fuldt hus.

LOLLAND Ifølge aftalen om yderligere genåbning kan alle elever i folkeskolen torsdag 6. maj møde i skole hundrede procent af tiden, i stedet for som hidtil enten helt eller delvist alt efter klassetrin.

Men for at det kan lade sig gøre, skal skolerne lige nå at modtage eventuelt nye retningslinjer - og de kommer typisk sent, hvorfor der er brug for lidt tid til at justere strukturen. Derudover skal test-setuppet på skolerne justeres, så det er klar til, at alle elever kommer retur. I Lolland Kommune bliver det derfor mandag 10. maj, oplyser sektorchefen for Skole og Dagtilbud.

- Vi glæder os til, at eleverne kommer tilbage. Det har vi ventet på længe, så det bliver dejligt, siger Espen Fossar Andersen.

Han ser frem til, at samtlige elever i folkeskolen nu får mere normale tilstande efter et skoleår med udstrakt brug af hjemmeundervisning og lidt udeundervisning - og for de elever, der havde det behov, også nødundervisning.

- Det bliver dog stadig med restriktioner om afstand og mundbind. Men bare det at eleverne og lærerne kan se hinanden, det bliver godt, siger han.

Nøjes med at glæde sig

Hvor tiltrængt det er, at samtlige elever nu får muligheden for at møde fysisk i skole hundrede procent tilbage, vil han ikke sige.

- Det gælder for alle grupper, også skoleledere, lærere og elever, at de glæder sig til at komme om på den anden side af coronaen og alt det, den har ført med sig, nøjes han med at konstatere.

På spørgsmålet om udviklingen i omfanget af brugen af nødundervisning, lader han blot vide, at den har været stabil. Den kunne ellers indikere, hvor tiltrængt en fuld tilbagevenden til skolen er blevet for børn og unge i Lolland Kommune efter månedsvis med skiftende modeller for skolegang under corona. Det samme kunne skoleledere og læreres tilbagemeldinger til sektorchefen om trivslen, eller udviklingen i omfanget af elevernes fravær.

Men sektorchefen vil ikke ind i, hvor presserende det var ved at være.

- Det er op til andre at vurdere risikoen ved elevers fysiske fremmøde og at veje den op imod omkostningerne ved ikke at gøre det.

Han understreger dog, at lærerne løbende har været opmærksomme på trivslen, og at skolerne, ifølge ham, har været gode til at tage de elever ind til nødundervisning, som havde brug for det.

Bestyrelsesformanden for Byskolen kalder det dog for rimelig presserende.

- Vi har haft cirka en ud af fem i nødpasning, og det viser jo, at der har været nogle børn, der ikke har fundet sig til rette i den situation, der har været, siger Stine Louise Klaaby.

Hun kalder det derfor for vigtigt, at hverdagen nu kommer igen.

Det samme gør bestyrelsesformanden for Stormarkskolen, Steen Madsen.

Læs også artiklen fra Guldborgsund: "Alle folkeskoleelever skal nu i skole på fuld tid"

Aftalen om yderligere genåbning, som regeringen har indgået sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet, indebærer blandt andet, at flere børn og unge kan komme fysisk tilbage i skole.
Ifølge aftalen åbnes der torsdag 6. maj for 100 procent fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen, elever på erhvervsuddannelser og for afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser nationalt. Pr. 21. maj 2021 åbnes for 100 procent fremmøde for de resterende elever på ungdoms- og voksenuddannelser og 50 procent fremmøde for studerende på videregående uddannelser.

  • Snart vender en mere normal hverdag tilbage for alle børn i folkeskolen. Her foto fra sidste forår, da folkeskoleelever på Byskolen vendte fysisk tilbage i skole efter den første nedlukning. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd