cookie-og-privatlivspolitik
Meget hurtigt efter klokken 12 lørdag begyndte valgplakater at dukke op i lygtepæle overalt.

10

Billeder

Meget hurtigt efter klokken 12 lørdag begyndte valgplakater at dukke op i lygtepæle overalt.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Solskin gjorde plakatophæng let

Upopulære tyvstartere - andre stod klar klokken 11.58.
25. oktober 2021 kl. 16:20 Af Lise Ravnkilde

LOLLAND Overalt på Lolland stod kandidater til by- og regionsråd lørdag formiddag klar til at begynde at hænge valgplakater op på slaget 12.

Det viste sig, at nogle havde tyvstartet, blandt andet i Bandholm, hvor nogle socialdemokratiske plakatophængere havde været lidt vel tidligt ude. Det samme var tilfældet i Nakskov, hvor Dansk Folkeparti også var for tidligt på færde.

- Det er bare virkelig, virkelig dumt at hænge op før tid, sagde en ærgerlig regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Han stod sammen med sin bror, Michael Vinfelt Knudsen, der stiller op til byrådet i Lolland, klar i Horslunde hos brødrenes forældre.

SF's kandidater var mødtes ikke langt derfra i Svinsbjerg. Her fordelte de plakater og aftalte, hvem der skulle begynde hvorhenne i kommunen. Hos SF har der været diskussion, om hvorvidt det var klimamæssig forsvarligt stadig at benytte sig af plakater i valgkampen.

Annonce

- Vi har fået trykt færre plakater end tidligere, men vi vil ikke helt undvære dem, for alle undersøgelser viser, at de betyder noget. Måske om et par valg kan vi undgå valgplakater, mener Jørgen Olsen, der er formand for SF i Lolland og stiller op til byrådet.

- Folk skal se, hvem vi er. Når vi har et indlæg i Folketidende, er der ikke billede på, så plakaterne er vigtige, mener Frank Gravesen, der også stiller op for SF.

Kurt Jørgensen og Sten Jensen havde meldt sig som plakatopsættere for Din Stemme.

- De spurgte pænt, om vi ville hjælpe. Og så sagde de, "Vi håber ikke, I bakker ud, når I ser, hvor mange der er", griner Kurt Jørgensen og peger på den propfyldte trailer.

Klokken 11.58 stod konservative Anna Arnecke klar til at stramme plasticstrippene på slaget 12. Hun fik hjælp af sin mand til ophængningen.

Annonce

Merete Meyer, Venstre, stiller op til byrådet for første gang. Derfor er det også første gang, hun hænger plakater op. Men hun havde forberedt sig ved at se en video om, hvordan man skal gøre.

Hun havde også medbragt en højdemåler, så hun og hendes to hjælpere, nevøen Niclas Meyer og kammeraten Søren Mackenhauer, kunne sikre sig, at de overholdt reglerne for opsætning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE