cookie-og-privatlivspolitik
At springe ud i faldskærm er en vild oplevelse.

3

Billeder

At springe ud i faldskærm er en vild oplevelse.
Foto: Hovskisnovski

Lolland

Somaliere springer ud over Lolland

I "Det Somaliske Faldskærmshold" træner en gruppe somaliere hos Faldskærmsklubben.dk på Lolland.
07. juli 2019 kl. 13:20 Af Birgitta Andersen

Annonce

HOLEBY "Somalierne skal hjemsendes nu. Om det så sker med en faldskærm på ryggen, vil ikke genere mig."

Det bliver nu ikke over Somalia, men over blandt andet Lolland en gruppe somaliere i den nærmeste tid springer ud med faldskærme på ryggen i DR2-programmet "Det somaliske faldskærmshold".

Citatet i starten af artiklen stammer fra folketingspolitikeren Tom Behnke for lidt over tyve år siden, og problematikken er stadig flammende aktuel med Stram Kurs' indtog i den danske valgkamp for nylig.

Men hvad sker der egentlig, hvis man kaster somaliere ud fra en flyvemaskine med faldskærme på ryggen? Det spørgsmål har DR2 stillet, og produktionsselskabet Hovskisnovski har fundet svaret. De har lavet historien om Danmarks første somaliske hold i formationsspring. Syv somaliere og en jægersoldat meldte sig, og de skal på to måneder gå fra første kluntede spring ud af maskinen til at blive konkurrencedygtige formationsspringere - den vanskeligste kunst inden for faldskærmsspring.

- Jeg har tænkt meget på døden, siden jeg startede på det her, siger en af deltagerne, efter at han har været ude og flyve med skærmen på ryggen over Lolland.

Samtidig forsøger programmet at sætte fokus og give nuancer til den igangværende debat om en af landets mest omdiskuterede flygtningegrupper.

Holdet kan i disse uger følges i en tv-serie på DR2, hvor andet afsnit på mandag klokken 22 mestendels foregår i Faldskærmsklubben.dk på Lolland-Falster Airport. Her træner det somaliske hold. Første afsnit kan allerede nu ses på www.dr.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce