cookie-og-privatlivspolitik
Det lykkedes en indsat fra Kofoedsminde i Rødbyhavn at hoppe over hegnet og stikke af.
Det lykkedes en indsat fra Kofoedsminde i Rødbyhavn at hoppe over hegnet og stikke af.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Springtur fra Kofoedsminde

Domsanbragt mand hoppede over hegnet og forsvandt i nogle timer.
09. juni 2021 kl. 16:11 Af David Arnholm

RØDBYHAVN Tirsdag aften stak en domsanbragt mand af fra den lukkede sikringsafdeling på Kofoedsminde. Han hoppede over et hjørne i hegnet og var væk i to-tre timer, indtil han selv kom tilbage efter midnat.

- Vi har gennemgået hegnet og kameraovervågningen i dag (onsdag, red.), og et kamera var gået i stykker. Derfor var der et svagt punkt i vores hegn. Og han er meget adræt, så han kunne klatre over, fortæller forstander Kay Jokil.

Han oplyser, at Kofoedsminde meldte flugten til politiet og også selv sendte et eftersøgningshold ud at lede efter den undvegne, der var blevet set i Rødbyhavn. Men inden han blev pågrebet, vendte han altså selv tilbage.

- Han har gået rundt i byen og hygget sig og er kommet tilbage. Det var meget fredeligt, når nu det skal være. Men det skal det selvfølgelig ikke, fastslår Kay Jokil.

Kameraet og hegnet er derfor blevet udbedret.

Annonce

- Der er lavet forskellige foranstaltninger, for at det ikke skal gentage sig, siger Kay Jokil og forklarer, at Kofoedsminde jo er et sikret behandlingstilbud for udviklingshæmmede lovovertrædere.

Det har ikke mulighed for at straffe beboeren for flugten.

- Der vil blive snakket med ham, om det han har gjort. Vi straffer ham ikke eller noget i den stil, men vi taler med ham om, at det er uhensigtsmæssigt, og så skærper vi sikkerheden. Og vi betragter stadig ham, der gjorde det, som et menneske, der har brug for hjælp, understreger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE