cookie-og-privatlivspolitik
Ideen til MariBoligerne kom, da Hans Nielsen arbejdede som konsulent for Lolland Kommune, der gerne ville have bygget seniorbofællesskaber a la Sundhaven på Hasselø. 
Kim Friis og Frederik Lüttichau hoppede med på ideen som investorer, da området ved sygehusboligerne kom på tale. 
- Jeg ville kun, hvis det kunne blive her. Jeg kan bare så godt lide området. Det er helt perfekt, siger Kim Friis, der er indehaver af KF Entreprise.
Også Frederik Lüttichau har en særlig veneration for området tæt på Søndersø. Han sprang derfor til, da muligheden bød sig.

3

Billeder

Ideen til MariBoligerne kom, da Hans Nielsen arbejdede som konsulent for Lolland Kommune, der gerne ville have bygget seniorbofællesskaber a la Sundhaven på Hasselø. Kim Friis og Frederik Lüttichau hoppede med på ideen som investorer, da området ved sygehusboligerne kom på tale. - Jeg ville kun, hvis det kunne blive her. Jeg kan bare så godt lide området. Det er helt perfekt, siger Kim Friis, der er indehaver af KF Entreprise. Også Frederik Lüttichau har en særlig veneration for området tæt på Søndersø. Han sprang derfor til, da muligheden bød sig.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Starter ventelisten om en måned

Interesserede seniorer bestormer MariBoligerne.
06. marts 2021 kl. 08:33 Af Birgitta Andersen

MARIBO Hans Nielsen og Kim Friis var knap kommet ud af deres biler ved deres nyerhvervede sygehusgrund, før et ældre ægtepar gjorde holdt.

- Hvor kan man blive skrevet op? Vi vil gerne skrives op til en af de store boliger!

Sådan har det været, siden Folketidende forleden kunne fortælle, at Hans Nielsen, Kim Friis og Frederik Lüttichau har købt sygehusgrunden for at bygge Maribos første seniorbofællesskab MariBoligerne.

- Det er helt vildt med henvendelser, vi får, siger direktør på projektet Hans Nielsen, der også får beskeder under interviewet.

- Og der er sådan en positiv energi omkring det. Vi kan mærke, at folk glæder sig over projektet, siger Kim Friis.

Annonce

Boligerne bliver lejeboliger. De største på 86 kvadratmeter får en leje på 8.650 kroner og 7.950 kroner for dem på 76 kvadratmeter - plus forbrug.

Allerede nu kan man skrive sig på en interesseliste på www.mariboligerne.dk. Her kan man se tegningerne over de enkelte boliger. Og projektet har også fået en facebookside. Om en måneds tid vil ventelisten blive åbnet, og allerede da kan man skrive under på en lejekontrakt.

Selve indflytningsdatoen ligger dog lidt ude i fremtiden. Først skal der tages jordprøver og laves en lokalplan, som skal i høring og godkendes i Lolland Kommunes byråd. Og så skal de tre investorer have byggetilladelsen.

- Vi håber at kunne komme i gang til september-oktober, så vi kan komme i jorden, inden frosten. Byggeriet vil tage 14-15 måneder. Så med lidt held og lidt hurtighed, kan vi blive færdige til indflytning ved udgangen af 2022, siger Hans Nielsen.

Han er idemanden bag projektet, og ejer 10 procent, mens Frederik Lüttichau, der desværre blev forhindret i at deltage i interviewet, og Kim Friis hver ejer 45 procent af projektet. Nu står de tre gutter med en fin grund, som de gerne vil i gang med at bygge på.

Annonce

- Der ligger stadig fundamenter efter sygehusboligerne under jorden. Det kan godt blive den første joker. Vi skal ned og kigge på tre meter, siger Kim Friis.

Så snart de første lejekontrakter er skrevet, får de kommende beboere medindflydelse.

- Vi vil gerne holde et informationsmøde for dem. Fælleshuset og orangeriet er ikke færdigtegnet endnu. Det håber vi, at beboerne vil være med til at indrette. Vi kan jo bare gøre vores bedste for at skabe så gode rammer for fællesskabet som muligt, siger Hans Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE