cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Skinner og veje

Stigende krav om kortere rejsetid

DI, borgmestre og folketingsmedlemmer stiller nu krav om rejsetid på under en time.
09. november 2019 kl. 08:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER - Vi blev stillet i udsigt, at rejsetiden mellem Nykøbing og København vil komme ned på 57 minutter. Det løfte skal holdes!

Sådan lyder det massive krav nu fra Dansk Industri, Guldborgsund-borgmester John Brædder og flere lokalt valgte folketingsmedlemmer på baggrund DSBs melding i Folketidende for en uge siden om, at rejsetiden mellem de to byer i fremtiden ikke vil komme under en time.

De peger stort set alle på, at netop en times rejsetid hver vej til og fra arbejde udgør en magisk grænse for de fleste pendlere.

Af samme grund frygter de for landsdelens fremtidige muligheder for både bosætning og erhvervsudvikling, hvis rejsetiden ikke kommer under den grænse.

Derfor, mener de, må kravet om en rejsetid på under en time rejses igen og igen overfor transportminister Benny Engelbrecht (S).

- Vi skal alle - borgere, pendlere, borgmestre og folketingspolitikere - lægge et massivt politisk pres, lyder det fra flere af de lokalt valgte folketingspolitikere.

Læs meget mere i Folketidendes papiravis lørdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her