cookie-og-privatlivspolitik
Styregruppen består af, set fra venstre, Deedra Nielsen, Jesper Holm Andersen, Morten Ahlefeldt Hansen, Benni Thauner, og Jan Ottosen.
Styregruppen består af, set fra venstre, Deedra Nielsen, Jesper Holm Andersen, Morten Ahlefeldt Hansen, Benni Thauner, og Jan Ottosen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Støtte til stor musikevent

Nakskov Idrætscenter vil skabe et musikalsk flagskib for hele Lolland-Falster.
12. april 2021 kl. 08:30 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Med en underskudsgaranti på 200.000 kroner stak politikerne i fritids- og kulturudvalget torsdag en livlinie til den nye event, Nakskov Open Air.

Det er Nakskov Idrætscenter, NIC, der med foreningslivet i Nakskov som samarbejdspartner, vil skabe et musikalsk flagskib, som skal samle Lolland-Falster på parkeringspladsen ved centeret.

- Det var lige den opbakning, vi har brug for, og som vi selvfølgelig er mere end glade og taknemmelige for, og nu kan vi gå i gang med arbejdet, sagde halinspektøren Morten Ahlefeldt Hansen ved et pressemøde fredag.

NIC tør nu begive sig ud i det store projekt med en forventet omsætning på 1,8 millioner kroner og musik for 850.000 kroner.

Nakskov Idrætscenter har arbejdet med idéen i godt to år. Planen var at Nakskov Open Air skulle igangsættes i 2020, men covid 19 satte en stopper for det. I stedet bliver det nu pinselørdag, 4. juni, 2022, at Nakskov Open Air - med undertitlen "når pinsesolen mere end danser" - holdes for første gang.

Annonce

Ti timer med musik

De ti timer med musik fra klokken 14 til 24 skal foregå på centerets store parkeringsplads, hvor der vil være en stor scene, et større musiktelt og et børneland med musik og aktiviteter.

NIC håber at kunne arrangere eventen i et tæt samarbejde med foreningerne i og omkring Nakskov Idrætscenter, og tanken er, at NIC organiserer, og foreningerne er medspillerne, når der skal bruges hænder og arbejdskraft, og får penge for indsatsen.

Overskuddet fra "Nakskov Open Air" skal gå ind i en fond, der har til formål at udvikle Nakskov Idrætscenter, oplyse halinspektøren.

- Arrangementsmæssigt vil Nakskov Idrætscenter gå efter, at "Nakskov Open Air" bliver med stor kvalitet. Musikmæssigt bliver det inden for den ramme, vi nu har det første år, som er på godt 850.000 kroner, og vi vil forsøge at skaffe et så stærkt felt som muligt fra den danske musikscene allerede det første år, da vi jo godt ved, at det også er det, der sælger billetterne, sagde Morten Ahlefeldt Hansen.


Program til august

Han oplyste videre, at der ingen endelige navne er på programmet endnu, men nogle idéer og tanker, og at styregruppen forventer at kunne præsentere det endelige program i august eller til september.

Annonce

Planen er at sælge Nakskov Open Air som en lidt anderledes event-oplevelse, og styregruppen har ladet sig inspirere på en studietur for to år siden til "Op Owen Låft Kånsert" ved Varde.

- Vi fik en masse gode idéer, som vi nu vil kombinere med vores egne visioner og tanker, og føre det ud i livet her på vores hjemmebane, og der bliver mange ting, der ikke tidligere er set her i landsdelen, varsler Morten Ahlefeldt Hansen.

Fremadrettede håber styregruppen, at den kan udvikle arrangementet, og dermed også skabe fundamentet for på længere sigt at få de største, danske musiknavne til Nakskov.

Man forventer 2.500 gæster det første år og fremadrettet op mod 4.000. Billetsalget starter 1. november, hvor de hurtige får billet til 400 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE