cookie-og-privatlivspolitik
03-01-2020. Foto Claus Hansen.
Maribo Hallerne / Årets store nytårskoncert med Annette Heick, Lisbeth Kjærulff, Gert Henning Jensen og Michael Carøe - over 1.000 har sikret sig billet - og allerede klokken 18 begynder teatret at sælge billetter til næste års koncert.

17

Billeder

Der var plads til både solosang og solisterne sammen om sangene ved koncerten.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Stor gave til egnsteatrets frivillige hjælpere

BILLEDSERIE og VIDEO: Årets nytårskoncert var krydret med økonomisk overraskelse til NørregadeTeatret.
06. januar 2020 kl. 13:33 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Efter at have været medarbejder og medejer af Munks Produkt i 50 år solgte Kaj Aage Munk sin andel af virksomheden ved årsskiftet og gik på pension. Sammen med Benoni Munk, der købte sin onkels andel af produkthandlen, blev sidste handling at donere 100.000 kroner til de frivillige på NørregadeTeatret, hvor Kaj Aage Munk selv hjælper til.

Gaven til teatret blev overrakt ved fredagens totalt udsolgte nytårskoncert, hvor 1.200 gæster var på plads i Maribo Hallerne og kunne nyde Promenadeorkestret under Bjørn Hyrups ledelse og med Annette Heick, Lisbeth Kjærulff, Gert Henning Jensen og Michael Carøe som solister.

Kaj Aage Munk forklarede, at han altid havde ønsket at give sådan en gave til en forening, når han gik på pension - og nu er han altså blevet gammel nok. Præcis som produkthandlen ikke kan klare sig uden ansatte, kan teatret heller ikke klare sig uden de frivillige, forklarede den glade giver.

- Uden de frivllige ville der ikke være et NørregadeTeatret, slog Kaj Aage Munk fast og forklarede, at pengene skal bruges på en teatertur til de mange lokale kræfter, der hjælper tearet med alt fra opstilling til billettjek og som barpersonale.

Pengene kommer ovenpå et rigtigt godt år for egnsteatret, der kun blev svigtet lidt ved forestillingen "Dødsdansen", og det gav en lidt løftet pegefinger fra teaterchef Frank Rubæk.

- Selvom det ser lidt seriøst ud, kan man godt komme alligevel, og der kunne godt være kommet lidt flere til den forestilling, sagde han, da han ønskede de mange publikummer godt nytår.

Til gengæld væltede folk i teatret til "Far til Fire" op mod jul, og forestillingen blev den mest sete indendørsforestilling i teatrets historie.

Men ikke meget kan dyste med nytårskoncerterne i popularitet. Koncerten havde længe været udsolgt, og da man kort før nytår satte godt 20 uafhentede billetter til salg, var de revet væk med det samme.

Da man åbnede dørene halvanden time før koncertens begyndelse fredag aften, var der da også straks kø for at købe billet til næste års koncert - selvom billetkøberne kun kender Promenadeorkestret. Solisterne bliver nemlig først offentliggjort senere, og når det sker, plejer langt de fleste billetter at være solgt.

Årets koncert blev endnu en succeshistorie, hvor solisterne bevægede sig rundt i mange forskellige genrer og gav en alsidig nytårskoncert, som gik fra Strauss til Seebach og fra latino-toner til Lady Gaga.

Næste års koncert kommer dog til at bryde traditionen en smule. Normalt plejer nytårskoncerten nemlig at falde på den første fredag i året, men det ville i givet fald være 1. januar 2021 - og den går ikke. I stedet for bliver det 8. januar 2021.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce