cookie-og-privatlivspolitik
Hytterne har fået små vinduer, hvilket gør dem væsentligt mere lyse end de store seks-personers hytter, som vandrerhjemmet i Maribo åbnede med sidste år.

3

Billeder

Hytterne har fået små vinduer, hvilket gør dem væsentligt mere lyse end de store seks-personers hytter, som vandrerhjemmet i Maribo åbnede med sidste år.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Stor interesse for nye minihytter

Har investeret 2,5 millioner kroner i nye hytter specielt tiltænkt erhvervslivet
28. november 2021 kl. 08:00 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO I juni sidste år åbnede Danhostel Maribo med seks store hytter, der hver har plads til seks gæster, men interessen for at benytte kommunens eneste vandrerhjem har været så stor, at der i denne måned blev udvidet med fem mindre hytter.

- De nye hytter er beregnet til en eller to personer, og vores primære mål er, at de skal langtidsudlejes til medarbejdere på landsdelens store anlægsarbejder, forklarer haldirektør Morten Harkjær Nielsen fra Maribo Hallerne.

Det er Maribo Hallerne der driver vandrerhjemmet, og mens man har været i modvind omkring en kommunal støtte til de første seks hytter, så er investeringen på 2,5 millioner kroner til udvidelsen med de fem nye minihytter fundet gennem lån og ved brug af hallernes egne midler.

At bestyrelsen efter så kort tid har valgt at udvide vandrerhjemmet sker alene fordi, der har været stor interesse for at booke hytterne.

- En del firmaer har henvendt sig, fordi de gerne ville have deres medarbejdere boende, og det har vi haft svært ved at honorere, fordi de så kommer til at lukke for udlejningen af de store hytter, forklarer Morten Harkjær Nielsen.

Annonce

Når virksomhederne efterspørger et sted til deres ansatte, er der oftest et ønske fra medarbejderne om at bo alene. Med de nye hytter bliver det muligt, uden at en masse senge kommer til at stå tomme.

Udover at virksomhederne kan sikre gode sovepladser til deres medarbejdere, er muligheden for at tilkøbe brug af eksempelvis fitnesscenter eller svømmehal også noget, som har været efterspurgt.

Nok er de nye hytter mindre end vandrerhjemmets seks første hytter - til gengæld kan de byde på en anden oplevelse for gæsten. Her er nemlig en lille terrasse til hver enkelt hytte, ligesom der er vindue i siderne, som giver et naturligt lys - når vintermørket atter forsvinder.

Morten Harkjær Nielsen mener ikke, at de nye hytter bør gøre naboerne urolige. Når de er lejet ud til virksomheder, ser man næsten ikke hytternes beboere, da de kører tidligt om morgenen og ofte er sent tilbage ved hytten, hvor de blot ønsker ro.

Selvom Maribo Hallerne regner med, at de fem nye hytter fortrinsvis vil blive udlejet til erhvervslivet, er der også et håb om, at de især i sommerferien kan blive brugt af turister.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE