cookie-og-privatlivspolitik
Det var fire fremragende solister, som åbnede 2019 med koncerten i Maribo Hallerne.

29

Billeder

Det var fire fremragende solister, som åbnede 2019 med koncerten i Maribo Hallerne.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Stor musikalsk rejse ved forrygende nytårskoncert

BILLEDSERIE: Det spændte vidt, da NørregadeTeatret inviterede til nytårskoncert, men den røde tråd blev holdt flot af Promenadeorkestret og de fire solister.
07. januar 2019 kl. 13:28 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO I 2011 genoplivede NørregadeTeatret sin store nytårskoncert, der nogle år tidligere havde været med til at trække folk til Maribo Hallerne, hvor der ventede en musikalsk begyndelse på det nye år. Det var en god beslutning. Nok havde man ikke udsolgt det første år, men det har siden ændret sig.

Ved fredagens koncert, hvor Stig Rossen, Trine Pallesen, Vibeke Kristensen og Christoffer Brodersen var solister, var samtlige 1.200 billetter revet væk for lang tid siden. De seneste par år har teatret sat billetterne til næste nytårskoncert til salg i pausen, men for ikke at fratage muligheden for en tur i baren for de mange gæster begyndte næste års billetsalg allerede, så snart dørene åbnede til koncerten.

Det medførte en stor kø udenfor Maribo Hallerne allerede en halv time før, dørene blev åbnet, til gengæld var der tid til at handle for de fleste i pausen.

Måske var der også grund til noget at styrke sig på, da orkester og solister tog sig et velfortjent hvil. Inden da havde de nemlig taget publikum med på en hæsblæsende musikalsk rejse.

En rejse, som introducerede solisterne en efter en, men samtidig også viste, hvor bredt et repertoire en sådan nytårskoncert kan indeholde. Fra Strauss til Simon & Garfunkel. Stig Rossen styrede publikum gennem løjerne og gjorde det med lun humor i en ellers varm sportshal.

Selv om nytårskoncerten blev leveret på et højt kunstnerisk niveau, var der nemlig plads til spas og løjer. Som da Stig Rossen og Vibeke Kristensen kastede sig ud i Verdis drukduet "Libiamo ne' lieti calici" og blev forstyrret af Trine Pallesen og Christoffer Brodersen, der i den grad havde kastet sig på flasken.

Lige så tosset var det i Rossinis skøre "Duetto buffo bi due gatti", en duet mellem to katte, som de to kvindelige solister mjavede og hvæsede sig igennem.

Anden afdeling gav mere plads til populærmusikken, men begyndte i et miks af opera og pop, da Vibeke Kristensen og Christoffer Brodersen for en kort stund forvandlede sig til Freddie Mercury og Montserrat Caballé i Mercurys smukke Barcelone.

Trine Pallesen var med som afløser for Linda Olofsson, der blev forhindret i at deltage i nytårskoncerten, da hun fik en rolle i "Tarzan" på Fredericia Teater. Substitutten gjorde det dog fremragende, ikke mindst med sin mesterlige fremførelse af "Man binder os på mund og hånd".

Inden publikum blev sendt hjem med Lumbyes "Champagnegalop", blev der plads til at hylde Kim Larsen. De fire solister bandt otte af hans største hit sammen til et flot medley, der også gav fællessang i hallen.

Klik/tryk på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce