cookie-og-privatlivspolitik
Roland Schneidereit med egne værker øverst, og et af Horst Janssens raderinger nederst, som der bliver særudstilling af i herskabsstalden.

2

Billeder

Roland Schneidereit med egne værker øverst, og et af Horst Janssens raderinger nederst, som der bliver særudstilling af i herskabsstalden.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Stor særudstilling i Reventlowparken

Professionelle kunstnere viser 260 værker i Ridehuset i Reventlowparken.
13. maj 2019 kl. 17:40 Af Marianne Knudsen

Annonce

PEDERSTRUP På lørdag kan kunstnergruppen Kunstudstilling LF for ottende år i træk åbne udstilling i ridehuset i Reventlowparken.

De lokale, professionelle kunstnere har også inviteret gæster, og i alt viser de 18 kunstnere omkring 260 værker.

Der udstilles i år under titlen "Billedligt talt" i Ridehallen. Desuden har maleren Roland Schneidereit fra Sakskøbing fået særudstilling i herregårdstalden. Han fylder 70 23. juni og viser 70 af sine egne værker og godt 70 raderinger, skabt af den tyske grafiker og tegner Horst Janssen, som han er en passioneret kunstsamler af.

- Jeg faldt over ham, og især hans erotiske ting, fordi de er spændende, begrunder Roland Schneidereit sin store samling.

Horst Janssens kunst udstilles med succes verden over.

Om sine egne værker siger Roland Schneidereit, at erotik aldrig går af mode - men at der er meget andet i hans billeder. Han er inspireret af Arthur Køpke, Sven Dalsgaard og Wilhelm Freddie. Kønsdele og mange andre forskellige legemsdele bliver sat sammen til surrealistiske figurer, og i herregårdsstalden kan man se en retrospektiv udstilling fra akademitiden til i dag.

Goethe-Instituttet har også skænket udstillingsplakater fra mange af Janssens udstillinger, som sælges.

Kunstudstilling LF har i år fået et nyt medlem, Aleksander Kosmala fra Roskilde. De øvrige udstillere er udover Schneidereit Jens Flensted Andersen, Lotte Frederiksen, Ove Bang Jørgensen, Eva Kobberrød, Carsten Krogstrup, Erik Mortensen, Palle Rud Christoffersen og Helge Strufe samt gæsteudstillerne Janko Göttlicher, Ali Kaaf, Corinna Weiner, Anne Skamstrup Heiberg, Finn Heiberg, Palle Rico Hjorth og Idun Storrud.

Ved ferniseringen lørdag 18. maj klokken 14 til 17 vil Ali Kaaf udføre en stor collage på stedet.

Billedligt talt, 19. maj til 16. juni, Ridehuset i Reventlowparken, Pederstrupvej 124, Torrig. Åbent alle ugens dage, undtagen mandag, klokken 11-16.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce