cookie-og-privatlivspolitik
2018-05-09-Copyright: PF Anders Knudsen, LF folketidende, Nykøbing.
Maribo.
Maribo by.
Sct. Birgitta skolen

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Stort covid-19-udbrud på skoler er måske ovre

Ingen smittede børn og unge på skolerne i Maribo - men Sankt Birgitta Skole har hjemsendt klasser på grund af en smittet lærer.
17. november 2020 kl. 16:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Det store covid-19-udbrud på de midtlollandske skoler ser ud til at være overstået - for nu.

Både Maribo Skoles Blæsenborg- og Borgerskole-afdeling og Maribo Gymnasium melder, at alle klasser var tilbage på skolebænken mandag.

- Vi har stadig enkelte elever, som er hjemme, til de bliver testet. Det er elever, som har symptomer eller har været i nærkontakt med en smittet udenfor skolen uden, at de udgør en smitterisiko for klassen, forklarer leder af Maribo Skole, Henrik Andreasen.

Anderledes ser det ud på Sankt Birgitta Skole, hvor alle hjemsendte klasser lige akkurat nåede at møde i skole torsdag, da en af skolens lærere blev testet positiv.

- Situationen er, at vi har fem klasser hjemsendt. En 4.-, en 7.-, en 8.- og to 9.-klasser. Ud fra de retningslinjer, Lolland Kommune har udstukket, skal alle elever i de klasser, læreren har været i, betragtes som nære kontakter, siger skoleleder Ove Nielsen.

Eleverne blev testet søndag og mandag, og håbet er, at de kan være tilbage torsdag. For en af 9. klasserne er det tredje gang, de hjemsendes i perioden, hvor udbruddet i Maribo har stået på.

- Forhåbentlig ser vi snart en slutning på det, sukker Ove Nielsen.

På Maribo Gymnasium kan rektor Michael Levy Bruus glæde sig over, at alle klasser er på skolen - med enkelte, der er hjemme som nære kontakter.

- Vi gør nu det, at vi ude i alle klasser har haft en snak om at være "ung i en corona-tid". Vi har talt med eleverne om de tanker, følelser og afsavn, de går igennem. Og vi har talt om, hvad skolen kan gøre anderledes. Vi vil gå i dialog med eleverne, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce