cookie-og-privatlivspolitik
Hvad mener Lollands borgere om bosætning og turisme? Her motiv fra Næsby Strand.
Hvad mener Lollands borgere om bosætning og turisme? Her motiv fra Næsby Strand.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Studerende sætter lup på Lolland

Studerende indbyder til onlinemøde om bosætning og turisme.
13. januar 2022 kl. 12:00 Af Margit Olsen

LOLLAND To kandidatstuderende i turisme fra Aalborg Universitet har i de sidste ni måneder undersøgt Lollands udvikling i forhold til turisme og bosætning ud fra et bæredygtighedsprincip. Og nu vil de høre de lokale borgeres mening.

De to studerende, Benedikte Beyer Grønvold og Monica Andersen, har skrevet opgave om turisme og bosætning på Lolland og vil nu gerne drøfte resultaterne af deres analyse med lokale borgere på Lolland.

I deres indbydelse til et onlinemøde lørdag skriver de, at de som en del af deres speciale har boet midlertidigt på Lolland for at lave research og blev i den forbindelse vaskeægte Lolland-fans.

"I løbet af vores research kom vi frem til nogle pointer, som vi kunne tænke os at høre jeres, Lolland-eksperternes, holdninger og friske perspektiver på", skriver de studerende i indbydelsen.

Videre lyder det i indbydelsen, at de til deres projekt søger nye perspektiver og holdninger til den udvikling, som sker på Lolland i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet. Og i specialet har de undersøgt, hvilke sociale, miljømæssige og kulturelle risici og muligheder, der er i de forandringer, Lolland står overfor.

Annonce

Onlinemødet lørdag starter med, at de to studerende vil give en præsentation af deres undersøgelser og konklusioner. Derefter er der afsat en halv time, hvor der åbnes for samtale med de, som har lyttet med.

Her vil de to unge kvinder gerne høre deltagernes meninger om, hvordan bosætningsudviklingen på Lolland håndteres af både det offentlige og private organisationer. Hvordan man som lokal borger mærker, at Femern Bæt-forbindelsen skaber nye muligheder/udfordringer på Lolland. Og endelig borgernes mening om den bedste fremtidige udvikling for Lolland - skal der være mere turisme, øget infrastruktur eller skal der være mere prioritering af natur og landsbyliv?

For at deltage i onlinemødet skal man logge ind på mediet Zoom. På Lolland-Falster Lovestorms facebookprofil kan finde link og login under emnet "kommende arrangementer" - Lolland under lup - online møde om bosætning og turisme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE