cookie-og-privatlivspolitik
Kirsten Sydendal bakker fuldt op om Forenet Kredits ønske om "Fair lån til hele Danmark". Men de lollandske huskøbere forbigås, påpeger hun.

2

Billeder

Kirsten Sydendal bakker fuldt op om Forenet Kredits ønske om "Fair lån til hele Danmark". Men de lollandske huskøbere forbigås, påpeger hun.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Sydendal: Huskøbere på Lolland skal også have lån

Som den eneste fra Lolland-Falster stiller Kirsten Sydendal op til repræsentantskabet i Forenet Kredit. Hun har en klar mærkesag
19. februar 2020 kl. 19:30 Af David Arnholm

Annonce
FAKTA
Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit. Foreningen er hovedaktionær i Nykredit og Totalkredit.
Hvert år afholdes der valg til repræsentantskabet, som er den øverste myndighed i Forenet Kredit. Kunder og låntagere i Nykredit og Totalkredit vælger 70 ud af 104 repræsentanter.
For at sikre en geografisk spredning blandt repræsentanterne bliver valgene blandt kunder og låntagere afholdt på skift i foreningens syv valgområder.
10. marts er der valg i området, som dækker Region Sjælland og Bornholm. Det foregår blandt andet ved et møde i Nykøbing F. Hallerne. Vil man stemme, skal man melde sig til senest 5. marts.

FEJØ "Vi arbejder for at sikre boligejerne stabile boliglån i hele landet". Sådan lyder løftet fra Forenet Kredit, som er foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

I 2019 steg Nykredit-koncernens samlede udlån da også i 97 ud af 98 kommuner. Kun i en enkelt faldt det: Lolland Kommune.

Den udvikling ærgrer Kirsten Sydendal, der lokalt er kendt for sit engagement i Lolland-Falster Lovestorm.

Så når hun nu stiller op til repræsentantskabet i Forenet Kredit, er det blandt andet for at få Lolland Kommune med i det gode selskab.

Også selv om det ikke er noget, repræsentantskabet har direkte magt til at afgøre.

- Jeg regner bestemt med, at det er noget, jeg kan være med til at presse på for. Og man får ingen indflydelse, hvis ikke man stikker hovedet frem. Så for at sikre, der er en repræsentation fra vores geografi, vil jeg gerne tage den post. Jeg kan bringe noget ind, og jeg kan få en indsigt, jeg kan tage med hjem, forklarer hun.


Talte med formanden

Idéen til at kandidere fik hun, da det blev markeret, at Landdistrikternes Fællesråd havde valgt Fejø som Årets Ø. Her deltog nemlig Nina Smith, der er formand for bestyrelsen i Forenet Kredit,

- Vi kom til at snakke om det her med udlån, og jeg er selv kunde, så jeg er interesseret i det. Og det lød på hende, som om hun synes, jeg skulle overveje at stille op, fortæller hun og tilføjer, at hun har indtryk af, at bestyrelsen reelt bakker op om det med at sikre boliglån i hele landet.

- Det er ikke mit indtryk, at bestyrelsen er imod det, så det er med at give ekstra argumenter for at køre videre i den retning. For de mangler bare et lille hjørne af Danmark. Der burde også være så meget overskud i andre dele af deres forretning, at der kan være lidt mere risikovillighed andre steder i landet - det skal være noget af det, de bruger deres overskud og brede skuldre til, mener Kirsten Sydendal og tilføjer, at afslag på lån i et område som Lolland også kan smitte negativt af.

- Det er selvforstærkende og ødelægger området for deres øvrige kunder og forretninger, argumenterer hun.


Fem i forbund

Som vælger kan man stemme på fem kandidater, og Kirsten Sydendal har allieret sig med fire af de andre kandidater, som deler mærkesager og derfor anbefaler at stemme på hinanden. De fire andre er Helle Lundsgaard fra Ringsted, Michael Bang fra Lundby, Michael Kaas-Andersen fra Slagelse og Renate Irmgard Gregersen fra Faxe.

De fem repræsenterer en modvægt til en gruppe af kandidater, der kæmper for at få sænket bidragssatsen - altså den pris, man som kunde betaler for sit lån ud over renterne. Men Kirsten Sydendal og hendes kampfæller lægger vægt på, at kreditinstitutterne skal være stærke, så de også kan yde lån til de kommende generationer af huskøbere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce