cookie-og-privatlivspolitik
På byrådsmødet 20. september 2018 blev det besluttet at igangsætte tre store projekter med en samlet investering på 57,1 millioner kroner. Projekterne var udflytning af havnekontoret og samling af havnens aktiviteter på Stensø til 4,8 millioner kroner, den nye Sydhavnskaj til 30 millioner kroner - der blev indviet i går -  og uddybning og opretning af sejlrende til 22,3 millioner kroner. Kystdirektoratet har dog fortsat ikke givet tilladelse til uddybningen, oplyser havnechef Jørgen Buhl. Undervandsarkæologer fra Vikingeskibsmuseet afsøgte i efteråret havbunden og konstaterede, at der "ingen god arkæologi er." Der skal dermed ikke foretages forsinkende, arkæologiske udgravninger, inden uddybningsfartøjerne formentlig kan tage fat sydvest i grunden Knølen i Nakskov Fjord. Her anduver skonnerten "Johanne" kajen som første skib.

5

Billeder

På byrådsmødet 20. september 2018 blev det besluttet at igangsætte tre store projekter med en samlet investering på 57,1 millioner kroner. Projekterne var udflytning af havnekontoret og samling af havnens aktiviteter på Stensø til 4,8 millioner kroner, den nye Sydhavnskaj til 30 millioner kroner - der blev indviet i går - og uddybning og opretning af sejlrende til 22,3 millioner kroner. Kystdirektoratet har dog fortsat ikke givet tilladelse til uddybningen, oplyser havnechef Jørgen Buhl. Undervandsarkæologer fra Vikingeskibsmuseet afsøgte i efteråret havbunden og konstaterede, at der "ingen god arkæologi er." Der skal dermed ikke foretages forsinkende, arkæologiske udgravninger, inden uddybningsfartøjerne formentlig kan tage fat sydvest i grunden Knølen i Nakskov Fjord. Her anduver skonnerten "Johanne" kajen som første skib.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Sydhavnskajen klar til brug

Indviet med snoreklip ved borgmesteren og pølser.
02. september 2020 kl. 17:27 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV De sidste weekender har de ansatte arbejdet igennem, så den nye "Sydhavnskaj " i Nakskov kunne indvies tirsdag.

Borgmesteren, medlemmer af teknisk udvalg og ansatte i kommunens administration anløb med skonnerten "Johanne", der blev første skib ved den nye kaj - udover arbejdsskibe, der har fragtet materialer og redskaber frem. Gæsterne trådte så ud på den flisebelagte kaj, der dog stadig er dækket af grus.

Havnechef Jørgen Buhl takkede totalentreprenør Per Aarsleff A/S og bygherrerådgiveren Sweco for en god indsats og sagde, at havnen glæder sig til at tage kajen i brug, så der også bliver brug for mæglerne - og underforstået kommer havnepenge i kommunekassen.

Projektrådgiver Anders Helkjær fra Sweco konstaterede, at det er blevet en god kaj og tilføjede kækt, at Sweco gerne vil være med på forlængelsen, og projektchef hos Aarsleff, René Henriksen, udtrykte håb om, at havnechef Jørgen Buhl og havnemester Tummas Juul bliver glade for kajen.

- Nu er det altså ikke Jørgen og Tummas' kaj, slog borgmester Holger Schou Rasmussen fast.

Annonce

- Det har kostet tårer i byrådet, der skulle have penge op af kassen, men der er tale om en investering i fremtiden. For fremtiden er det her den allervigtigste havn på Lolland-Falster, og blandt andet det store infrastrukturprojekt på Sydlolland skulle gerne give afkast her.

- Den nye kaj er en vigtig strategisk investering, der gerne skulle give afkast i form af arbejdspladser. For hvis Nakskov falder, falder Lolland, sagde borgmesteren.

Holger Schou Rasmussen nævnte videre, at den nordlige side af havnen nu udvikles til en rekreativ side, men at der i den sydlige side vil være en aktiv industrihavn mange år frem. Derefter kunne han klippe den røde snor, der var spændt op mellem en rød og en grøn kost, og indvie kajen.

Sydhavnskajen er seneste resultat af den master- og strategiplan for kommunens erhvervshavne, som blev udarbejdet i 2015.

Med en 30 meter bred og 180 meter lang kaj, og en dybde på 8,5 meter ved kajen, vil selv de største skibe kunne anløbe Nakskov Havn, og de midterste 90 meter er forstærket til tunglastkaj.

Annonce

Den vil give en større fleksibilitet og plads til nye kunder, siger havnechefen, der tilføjer, at den samtidig vil sikre, at der også i fremtiden altid vil kunne være de nødvendige kajer med prioriteret adgang til MHI Vestas.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE