Annonce
Lolland

Sygehusgrunden er blevet solgt

Projektet skal falde naturligt ind i området med den nærliggende sø, eksisterende boliger og sundhedscentret - men stadig være moderne i udseende og funktion. Foto: Friis Andersen Arkitekter

Lokale investorer skal bygge seniorbofællesskabet MariBoligerne på sygehusgrunden.

LOLLAND Økonomiudvalget i Lolland kommune har nu givet grønt lys til et projekt på den omstridte sygehusgrund på Søndre Boulevard i Maribo.

Efter en ophedet debat om højhus-projektet, har Lolland Kommune efter en udbudsrunde valgt at indgå købsaftale med KFH Seniorbofællesskab P/S om overtagelse af grunden for en million kroner.

Som navnet antyder, skal der nu bygges et nyt seniorbofællesskab i Maribo. Og det er lokale kræfter, der står bag.

Hans Nielsen fra Sundhavegaard ApS er oprindeligt fra Søllested-egnen, og kendt som investor og idemand bag seniorbofællesskabet Sundhaven på Hasselø ved Nykøbing. Storentreprenør Kim Friis fra Fuglse er indehaver af Kim Friis Holding ApS, og næsten nabo til Søholt, hvorfra mange vil kende Frederik von Lüttichau fra FVL Holding ApS.

De tre står sammen bag projektet, der nu er godkendt af økonomiudvalget. Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) glæder sig over, at der er fundet en løsning på sygehusgrunden og på den efterspørgsel på boliger, der er ved at indfinde sig på Lolland - især blandt seniorer.

- For halvandet år siden drøftede vi seniorbofællesskaber i økonomiudvalget, og vi kunne jo se, at det er en boligform, som mange er interesserede i, forklarer borgmesteren.

- På Lolland skal vi have de boliger, folk efterspørger. Derfor gik vi i gang med at undersøge, om det også var noget, folk var interesseret i lokalt. Det var det. Nu står vi så med et konkret projektforslag, og det er fantastisk, at vi er kommet hertil, fortsætter han.

Planen er at opføre seniorbofællesskabet MariBoligerne, der kommer til at bestå af 28 boliger på godt 80 kvadratmeter. Dertil kommer fælleshus og andre faciliteter, der kan danne rammerne om et aktivt fællesskab.

- Vi blev straks interesserede, da vi så, at grunden blev udbudt til salg. Placeringen er perfekt til et seniorbofællesskab, for den er tæt på både by og natur. Nu glæder vi os til at komme i gang, og jeg ser særligt frem til dialogen med de brugere, der overvejer at flytte ind. Boligerne er vigtige, men det er mennesker, der skaber det gode fællesskab. Derfor skal vi tale sammen, så MariBoligerne kan blive rammen om det aktive seniorliv, folk drømmer om, siger Hans Nielsen, der altså har erfaring fra Sundhaven, som man kan læse om på side 15 i dagens avis.

Han har været inde over udviklingen af seniorbofællesskaber i Lolland Kommune i en periode, og det er altså dette arbejde, der nu munder ud i MariBoligerne.

- Jeg er meget glad for, at det er lokale investorer, der har meldt sig på banen til dette projekt, siger Holger Schou Rasmussen.

Han fortæller, at der er flere byggeprojekter på vej i kommunen.

- Vi har også en god dialog med investorer udefra, så jeg ser meget optimistisk på muligheden for at udvikle flere projekter fremover.

Næste skridt bliver at udarbejde en lokalplan for området.

Arkitekterne hos Friis Andersen har lavet en skitse til projektet.

- Vi er da ydmygt spændt på, hvordan lokalbefolkningen tager det her, siger Hans Nielsen med reference til debatten, der var om et tidligere foreslået byggeprojekt på grunden.

Forskellen her er blandt andet, at MariBoligerne er etplans rækkehuse. Der er arbejdet med at tegne et moderne byggeri, der alligevel falder smukt ind i området.

Bo-Hus er entreprenør, når der skal bygges. Inden da bliver der åbnet op for opskrivning om kort tid. Hans Nielsen forventer, at der bliver rift om boligerne.

- Vi har en målgruppe, der hedder 50+ uden hjemmeboende børn, ligesom vi har i Sundhaven. De aktive seniorer er udgangspunktet. Den grund ligger helt unikt til et seniorbofællesskab: Der er sø, kajakklub, grønne områder, gode stier i alle retninger. Det er helt perfekt, siger han.

Læs mere om det nye seniorbofællesskab og tankerne bag i Folketidende i næste uge.

Her ses to tegninger af byggeriet. Der kommer ti toværelselses på 76 kvm og 18 treværelses på 86 kvm. Der bliver også fælleshus med orangeri og en petanquebane. Foto: Friis Andersen Arkitekter
Det er meningen, at seniorbofællesskabet skal have grønne fællesarealer med regnvand og sivgræsser. Foto: Friis Andersen Arkitekter
  • Projektet skal falde naturligt ind i området med den nærliggende sø, eksisterende boliger og sundhedscentret - men stadig være moderne i udseende og funktion. Foto: Friis Andersen Arkitekter
  • Her ses to tegninger af byggeriet. Der kommer ti toværelselses på 76 kvm og 18 treværelses på 86 kvm. Der bliver også fælleshus med orangeri og en petanquebane. Foto: Friis Andersen Arkitekter
  • Det er meningen, at seniorbofællesskabet skal have grønne fællesarealer med regnvand og sivgræsser. Foto: Friis Andersen Arkitekter
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem