cookie-og-privatlivspolitik
Projektet skal falde naturligt ind i området med den nærliggende sø, eksisterende boliger og sundhedscentret - men stadig være moderne i udseende og funktion.

3

Billeder

Projektet skal falde naturligt ind i området med den nærliggende sø, eksisterende boliger og sundhedscentret - men stadig være moderne i udseende og funktion.
Foto: Friis Andersen Arkitekter

Lolland

Sygehusgrunden er blevet solgt

Lokale investorer skal bygge seniorbofællesskabet MariBoligerne på sygehusgrunden.
01. marts 2021 kl. 09:15 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Økonomiudvalget i Lolland kommune har nu givet grønt lys til et projekt på den omstridte sygehusgrund på Søndre Boulevard i Maribo.

Efter en ophedet debat om højhus-projektet, har Lolland Kommune efter en udbudsrunde valgt at indgå købsaftale med KFH Seniorbofællesskab P/S om overtagelse af grunden for en million kroner.

Som navnet antyder, skal der nu bygges et nyt seniorbofællesskab i Maribo. Og det er lokale kræfter, der står bag.

Hans Nielsen fra Sundhavegaard ApS er oprindeligt fra Søllested-egnen, og kendt som investor og idemand bag seniorbofællesskabet Sundhaven på Hasselø ved Nykøbing. Storentreprenør Kim Friis fra Fuglse er indehaver af Kim Friis Holding ApS, og næsten nabo til Søholt, hvorfra mange vil kende Frederik von Lüttichau fra FVL Holding ApS.

De tre står sammen bag projektet, der nu er godkendt af økonomiudvalget. Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) glæder sig over, at der er fundet en løsning på sygehusgrunden og på den efterspørgsel på boliger, der er ved at indfinde sig på Lolland - især blandt seniorer.

Annonce

- For halvandet år siden drøftede vi seniorbofællesskaber i økonomiudvalget, og vi kunne jo se, at det er en boligform, som mange er interesserede i, forklarer borgmesteren.

- På Lolland skal vi have de boliger, folk efterspørger. Derfor gik vi i gang med at undersøge, om det også var noget, folk var interesseret i lokalt. Det var det. Nu står vi så med et konkret projektforslag, og det er fantastisk, at vi er kommet hertil, fortsætter han.

Planen er at opføre seniorbofællesskabet MariBoligerne, der kommer til at bestå af 28 boliger på godt 80 kvadratmeter. Dertil kommer fælleshus og andre faciliteter, der kan danne rammerne om et aktivt fællesskab.

- Vi blev straks interesserede, da vi så, at grunden blev udbudt til salg. Placeringen er perfekt til et seniorbofællesskab, for den er tæt på både by og natur. Nu glæder vi os til at komme i gang, og jeg ser særligt frem til dialogen med de brugere, der overvejer at flytte ind. Boligerne er vigtige, men det er mennesker, der skaber det gode fællesskab. Derfor skal vi tale sammen, så MariBoligerne kan blive rammen om det aktive seniorliv, folk drømmer om, siger Hans Nielsen, der altså har erfaring fra Sundhaven, som man kan læse om på side 15 i dagens avis.

Han har været inde over udviklingen af seniorbofællesskaber i Lolland Kommune i en periode, og det er altså dette arbejde, der nu munder ud i MariBoligerne.

Annonce

- Jeg er meget glad for, at det er lokale investorer, der har meldt sig på banen til dette projekt, siger Holger Schou Rasmussen.

Han fortæller, at der er flere byggeprojekter på vej i kommunen.

- Vi har også en god dialog med investorer udefra, så jeg ser meget optimistisk på muligheden for at udvikle flere projekter fremover.

Næste skridt bliver at udarbejde en lokalplan for området.

Arkitekterne hos Friis Andersen har lavet en skitse til projektet.

Annonce

- Vi er da ydmygt spændt på, hvordan lokalbefolkningen tager det her, siger Hans Nielsen med reference til debatten, der var om et tidligere foreslået byggeprojekt på grunden.

Forskellen her er blandt andet, at MariBoligerne er etplans rækkehuse. Der er arbejdet med at tegne et moderne byggeri, der alligevel falder smukt ind i området.

Bo-Hus er entreprenør, når der skal bygges. Inden da bliver der åbnet op for opskrivning om kort tid. Hans Nielsen forventer, at der bliver rift om boligerne.

- Vi har en målgruppe, der hedder 50+ uden hjemmeboende børn, ligesom vi har i Sundhaven. De aktive seniorer er udgangspunktet. Den grund ligger helt unikt til et seniorbofællesskab: Der er sø, kajakklub, grønne områder, gode stier i alle retninger. Det er helt perfekt, siger han.

Læs mere om det nye seniorbofællesskab og tankerne bag i Folketidende i næste uge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE