cookie-og-privatlivspolitik
Slackline kaldes den røde line, som de unge hjalp hinanden på ved Tusind Talenter Festival. Vinden gjorde det ikke nemmere at holde balancen.

14

Billeder

Slackline kaldes den røde line, som de unge hjalp hinanden på ved Tusind Talenter Festival. Vinden gjorde det ikke nemmere at holde balancen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Talenterne blev vist frem ved ny alsidig festival

BILLEDSERIE: Tusind Talenter Festival blev afholdt for første gang ved banegårdspladsen i Maribo.
11. oktober 2019 kl. 16:40 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

MARIBO Tine Vinther Clausen (V), forkvinde i Kultur og Fritidsudvalget, var frisk og tog selv teten, da den første udgave af Tusind Talenter Festival blev åbnet torsdag middag.

Efter en tale, hvor hun roste initiativet, greb hun mikrofonen og brød ud i sang foran de 50 fremmødte, som fik en udgave af Poul Henningsen "Man binder os på mund og hånd". I tråd med arrangørernes opfordring til at give den gas og smide janteloven til side, blev der ikke sprunget vers over i det ellers omfattende værk.

Her handlede det nemlig om at vise, hvad man kunne, da Iværksætter Lolland i samarbejde med FGU og museet debuterede med initiativet. Det foregik omkring banegårdspladsen, hvor der blev budt på et yderst alsidigt program.

Mens Jonas Sylvester Kaspersen, tovholder på dagen, viste, hvordan man både kan gå på line og jonglere på samme tid, var der ved FGU mulighed for at lave sin egen guitar af træ, dåser og metalstrenge.

Det blev for de fleste til et kig, mens der var mere gang i det store skakspil og de kuriøse maskiner, der foruden udfordringen kan hjælpe en til at holde igen med væskeindtaget.


Flippet sanserum

- Tænk på noget klamt imens!

Sådan lød opfordringen til dem, der vovede sig ud i at stikke hånden ned i kasser, hvor de ikke kunne se indholdet. Mens en indeholdt rosiner, indeholdt en anden, hvad der mest af alt føltes som en gennemvædet kvast fra en tophue.

Øvelsen var en del af de sanserum, der var arrangeret på museets førstesal, og som var en lettere flippet oplevelse. Vilkårlige lyde, herunder fløjter, lød gennem højttalerne i rummet, hvor lyset var dæmpet og fokus på en storskærm, der viste aparte billeder. Man kunne, med hånden nede i en af de nævnte kasser, se skelethoveder, smilende soldater i skyttegrave eller blandinger af dyr og mennesker.

Ved siden af var det lugtesansen, der kunne afprøves. 10 bokse indeholdt dufte som basilikum, mynte eller eddike, og her skulle man ved at lette på låget gætte, hvilken duft, man blev udsat for.

Mere ro var der nedenunder, hvor Anastasia Elkjær havde en udstilling. Inspireret af andre kunstnere havde hun lavet et billede hver dag i 100 dage. Netop som udstillingen skulle til at åbne, var hun ved at hænge de sidste op med hjælp fra sin kæreste. Værkerne var vidt forskellige både i motiver og tid, der var lagt i dem.

- De har taget mellem to minutter og seks-syv timer at lave, fortalte hun.

Midt på dagen var fremmødet ved aktiviteterne på det jævne, men arrangørerne håber, at initiativet kan gentages, og det i større omfang. Målsætningen er, at der om en årrække vil være 1000 talenter med på festivalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce