cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Teamledere og visitation er de mest tilfredse

Der er ikke enighed om effekten af rammestyring på plejecentre
05. december 2021 kl. 06:01 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND For 11 måneder siden fik Lolland Kommunes plejecentre større frihed til selv at tilrettelægge og styre opgaver og økonomi, da ældre- og sundhedsudvalget indførte rammestyring på centrene. En evaluering af styreformen har, ifølge en pressemeddelelse fra Lolland Kommune, vist, at den fungerer godt og efter hensigten.

Det er kommunens visitation, tillidsrepræsentanter og teamledere, der er blevet spurgt om tilfredsheden med rammestyringen. Direkte adspurgt svarer 86 procent, at det giver mening at bibeholde styreformen, men tallet dækker over en utilfredshed, man især finder hos tillidsrepræsentanterne.

Halvdelen af de adspurgte tillidsrepræsentanter er enten helt uenige eller uenige i, at der er større frihed i arbejdsplanlægningen, og når der bliver spurgt, om det er blevet nemmere at tilpasse plejen til den enkelte borger, er 63 procent af tillidsrepræsentanterne enten helt uenige eller uenige. Tallet er næsten lige så højt, når det handler om uenighederne i, at der bruges mindre tid på processen, når der sker ændringer i plejen hos borgerne.


Glæde hos formand

Hos teamledere og i visitationen er oplevelsen af rammestyringen langt mere positiv. Her er der generelt en overvægt af positive svar, dog ikke når teamlederne bliver spurgt, om det er muligt at få driften til at hænge sammen indenfor den økonomiske ramme.

- Plejecentrene har fået meget større frihed til at foretage egne prioriteringer og løsninger, og en stor del af bureaukratiet er fjernet. Det gør en stor forskel, at de selv kan træffe beslutningerne med det samme, behovene opstår, siger formanden for kommunens ældre- og sundhedsudvalg, Tom Larsen (V).

Annonce

- Der følger selvfølgelig et øget ansvar med de friere rammer, så derfor skal vi arbejde med at udvikle rammestyringen, så ledere og medarbejdere får de bedste forudsætninger for at håndtere det. Der er altid plads til forbedringer, men grundlæggende er vi på rette vej.

Nu vil man i kommunen se på, hvordan man kan tilpasse rammestyringen og gøre tilfredsheden blandt alle medarbejdere større.

I de skriftlige svar til undersøgelsen er det tydeligt, at der er behov for at gøre noget.

Således svarer en tillidsrepræsentant følgende på spørgsmålet om, hvad der fungerer godt ved rammestyringen:

"Ingenting. Måske er der noget som er nemmere på ledelsesplan, men som yderste led i kæden opleves rammestyring som en voldsom forringelse af kvalitetsstandarderne for beboerne og arbejdsforholdene for personalet."KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE