Annonce
Lolland

Teater kan rykke ud af Hylddalen

I 2018 spillede NørregadeTeatret "Doktor Zhivago" i Hylddalen. Teatret vender tilbage under bøgetræerne om få måneder for at spille "Spillemand på en tagryg". I fremtiden kan teatret dog også vælge at spille udendørs andre steder i kommunen. Foto: Claus Hansen

Lolland Kommune og NørregadeTeatret enige om ny egnsteateraftale.

MARIBO Til sommer rykker NørregadeTeatret ud i Hylddalen for at spille forestillingen "Spillemand på en tagryg" på friluftsscenen. I fremtiden kan udendørsforestillingerne dog være mange andre steder i kommunen.

Teatret har netop forhandlet en ny egnsteateraftale igennem med Lolland Kommune, og den afventer blot byrådets godkendelse, inden den skal endeligt godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen. Aftalen glæder dog teaterchef Frank Rubæk.

- Jeg synes, det er superflot, at det bliver prioriteret at have et egnsteater i kommunen, siger han.

Der er ikke store ændringer i den nye aftale, men netop friluftsforestillingerne bliver lidt mere frie for teatret. Hidtil har NørregadeTeatret været bundet op på, at de store udendørsforestillinger skulle finde sted i Hylddalen, men nu hedder det, at forestillingen kan være "et spændende, oplagt, utraditionelt eller overraskende sted i Lolland kommune".

Teatret er ene om at bruge Hylddalen, efter Maribo Rock er stoppet, og Maribo Jazz har droppet den som spillested.

- Hylddalen bliver ikke i bedre stand, og på denne måde kan vi sikre os, at vi kan rykke ud, hvis det bliver nødvendigt, forklarer teaterchefen.

Efter NørregadeTeatret i 2017 satte en forestilling op på Bandholm Station, er der også vokset en lyst til at prøve noget lignende andre steder.

- Hvis vi igen får en god idé, er vi ikke bundet af, at vi også skal spille i Hylddalen, men kan altså rykke i Reventlowparken, Knuthenborg Park eller på Frilandsmuseet.

Nyt i den kommende egnsteateraftale er også egnsteatrets skole for børn og unge. Den har man hidtil søgt særskilt støtte til, men den bliver nu en integreret del af aftalen.

- Her er der tale om teatrets fødekæde, for vi bruger ofte børn i forestillingerne, så det er godt at have en sådan skole, siger Frank Rubæk.

Han peger dog også på, at tilbagemeldingerne fra børnene er rigtig gode.

- Vi hører, at det går dem bedre i skolen og hjemme. Det gør virkelig en forskel, at de tør stille sig frem foran andre. Samtidig er der bare et enormt godt sammenhold blandt børnene.

Den nye egnsteateraftale skal løbe fra 1. januar 2021 og til 31. december 2024, og teatret får et driftstilskud på mellem 3,5 og 4 millioner kroner om året. Af dem får børneteatret 50.000 kroner, mens 300.000 går til friluftsforestillingerne hvert andet år.

Med "Jernbanebørnene" rykkede egnsteatret scenen til Bandholm Station, og lignende tiltag vil teaterdirektør Frank Rubæk gerne have mulighed for i fremtiden. Foto: Claus Hansen
Storm Hansen begyndte på egnsteatrets teaterskole, og sidste år scorede han rollen som Lille Per i "Far til Fire". Foto: Ingrid Riis
  • I 2018 spillede NørregadeTeatret "Doktor Zhivago" i Hylddalen. Teatret vender tilbage under bøgetræerne om få måneder for at spille "Spillemand på en tagryg". I fremtiden kan teatret dog også vælge at spille udendørs andre steder i kommunen. Foto: Claus Hansen
  • Med "Jernbanebørnene" rykkede egnsteatret scenen til Bandholm Station, og lignende tiltag vil teaterdirektør Frank Rubæk gerne have mulighed for i fremtiden. Foto: Claus Hansen
  • Storm Hansen begyndte på egnsteatrets teaterskole, og sidste år scorede han rollen som Lille Per i "Far til Fire". Foto: Ingrid Riis
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt