cookie-og-privatlivspolitik
I sparekataloget er der eksempelvis forslag om at opgive de Blå Flag og spare de nødvendige ekstra badevandsanalyser af Blå Flag-strandene, hvilket der i alt kan spares 155.000 kroner på.

2

Billeder

I sparekataloget er der eksempelvis forslag om at opgive de Blå Flag og spare de nødvendige ekstra badevandsanalyser af Blå Flag-strandene, hvilket der i alt kan spares 155.000 kroner på.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Teknisk udvalg ønsker ikke klat-besparelser

Skal spare 4,3 millioner kroner - Udskyder stillingtagen til besparelser
09. juni 2020 kl. 06:29 Af Marianne Knudsen

LOLLAND "Der arbejdes videre med at bringe budgettet i balance."

Sådan står der ved beslutningen fra teknisk udvalgs førstebehandling af budgettet for 2021 på junimødet. Udvalgets formand, Gert Mortensen (S), oplyser, at udvalget først vil tage stilling til de nødvendige besparelser på augustmødet.

Udvalget skal finde 4,3 millioner kroner.

- De forslag, vi har fået fra administrationen til besparelser i et sparekatalog, er generelt ikke så store. Vi vil gerne kigge på større klumper. Eksempelvis er en af de nævnte sparemuligheder på blot 29.000 kroner, nævner Gert Mortensen.

Teknisk udvalgs samlede budgetforslag for 2021 udgør 160,4 millioner kroner. Det er fordelt med fire millioner til Miljø og Planlægning, 62,1 millioner til kollektiv trafik og havne samt 95,5 millioner til veje og grønne områder.

Annonce

I sparekataloget fra administrationen holder ø-færgerne for med tre sikkert upopulære spareforslag blandt ø-boerne. Blandt andet om at gøre alle afgange på Askø- og Femø-overfarterne til bestillingsafgange og ditto på alle aftenafgange på Fejøoverfarten. Et forslag om at tage en dobbeltur ud hver dag i cirka 22 uger i vinterhalvåret er også nævnt.

Men udvalget ønsker forslag til større klumper af besparelser på Park og Vejs tæt ved 100 millioner-konto, inden politikerne arbejder videre med at bringe budgettet i balance, oplyser Gert Mortensen.

- Vi vil ikke gå efter de små. For på park- og vejområdet har byrådet jo fremrykket en række anlægsinvesteringer på eksempelvis vej- og broarbejde, som både Park og Vej og entreprenørbranchen skal udføre. Så Park og Vej får også noget, tilføjer han.

Fagudvalgene skal overholde deres budgetter og må spare, hvis der er stigende forbrug.

Baggrunden er vurderingen af kommunens økonomi i 2021 og konsekvenserne af den nye udligningsreform. Særtilskudspuljen til kommunerne er heller ikke fordelt, og de økonomiske konsekvenser af den stigende ledighed på grund af corona er også en usikkerhedsfaktor.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE