cookie-og-privatlivspolitik
Den nye lokalplan og tillægget til kommuneplan for området ved Den gamle Digegaard i Hummingen er godkendt, men uden ny telemast til venstre for de tre sommerhuse. De skal være medlem af grundejerforeningen, er det bestemt.

2

Billeder

Den nye lokalplan og tillægget til kommuneplan for området ved Den gamle Digegaard i Hummingen er godkendt, men uden ny telemast til venstre for de tre sommerhuse. De skal være medlem af grundejerforeningen, er det bestemt.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Lolland

Telemast ved vandet får nej af Erhvervsstyrelsen

Høringssvar: - En telefonmast vil ødelægge områdets autentiske udtryk og forringe den herlighedsværdi, som kulturlandskabet omkring diget repræsenterer.
13. november 2019 kl. 18:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

HUMMINGEN Den gamle Digegaard i sommerhusområdet i Hummingen har søgt om at få ændret den eksisterende lokalplan for restauranten.

Digegaardens tre sommerhuse skal udmatrikuleres, så de fremover ligger på hver deres matrikel, i stedet for at ligge på Digegaardens, men skal ikke sælges, har ejeren, Johanne Nielsen, tidligere oplyst til avisen.

Digegaarden ønsker samtidig at købe en tredjedel af den kommunale parkeringsplads ved siden af sommerhusene, så de kan få hver deres selvstændige indkørsel, og der kan skabes lidt luft omkring husene med plads til en petanquebane eller et shelter.

Den nye lokalplan skal give mulighed for at etablere rekreative faciliteter på Gloslunde Strandvej 27, der i dag anvendes til parkering og toilet, og et tillæg til kommuneplanen, hvor bebyggelsesprocenten for de tre ejendomme hæves fra 15 til 20 procent, har netop været i høring.

Ingen har noget imod Johanne Nielsens planer, men Lolland Kommunes plan om at give tilladelse til at opførelse af en telemast på p-pladsen får nej af Erhvervsstyrelsen.

- Så den dropper vi der, siger udvalgsformand Gert Mortensen (S), der tilføjer, at en anden, mulig placering ved pumpestationen har været nævnt.

Kystområder skal friholdes for anlæg, som ikke er afhængig af kystnærhed, skriver Erhvervsstyrelsen, og Museum Lolland-Falster mener, at en mast vil forringe kulturlandskabet ved digets herlighedsværdi.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce