cookie-og-privatlivspolitik
- Det er selvfølgelig meget specielt, at forlade noget man selv har været med til at stifte, men situationen har gjort, at et fortsat medlemskab ikke er muligt, siger Thomas Østergaard.
- Det er selvfølgelig meget specielt, at forlade noget man selv har været med til at stifte, men situationen har gjort, at et fortsat medlemskab ikke er muligt, siger Thomas Østergaard.
Foto: Jan Knudsen/ Arkiv

Lolland

Thomas Østergaard er fortid i Lokallisten Lolland

Bliver løsgænger i Lolland Byråd.
24. oktober 2018 kl. 14:00 Af Marianne Knudsen

LOLLAND Byrådsmedlem for Lokallisten Lolland, Thomas Østergaard, besluttede i går at bryde med listen, som han selv har været med til at starte op. Han fortsætter i Lolland Byråd som løsgænger, oplyser han til Folketidende.

- Der har i lang tid hersket stor uro i bestyrelsen i Lokallisten Lolland. Bestyrelsen er i et spørgsmål om medlemsinddragelse blevet splittet i to "halvdele," og splittelsen er desværre med tiden blevet meget personlig, oplyser Thomas Østergaard.

- Det har betydet, at tilliden mellem de to "halvdele" er forsvundet og desværre ikke mulig at genoprette. Derfor har jeg meddelt den samlede bestyrelse, at jeg ikke længere er medlem af Lokallisten Lolland.

- Jeg fortsætter derfor i byrådet som løsgænger. Jeg fik tredjeflest stemmer ved sidste kommunalvalg, og det forpligter. Jeg er utrolig stolt af den tillid, som de mange vælgere har vist mig, og dem svigter jeg ikke, siger Thomas Østergaard.

Han tilføjer, at Lolland står overfor en utrolig spændende fremtid, og at han glæder sig til at fortsætte udviklingen af Lolland sammen med det øvrige byråd.

Annonce

Lokallisten Lollands formand, Remzi Grepi, ønker ikke at kommentere situationen.

- Vi holder bestyrelsesmøde tirsdag aften, og derefter fremsender vi en pressemeddelelse, oplyser han.

Ud over Thomas Østergaard har også Erich Mix og Rikke Ebbe valgt af forlade Lokallisten Lolland, oplyser listens kasserer, Niels Nielsen.

Listen blev stiftet i marts 2013 på intitiativ af de tidligere SF'ere, Brian Hansen og Thomas Østergaard, og har siden været repræsenteret i Lolland Byråd.

Ved kommunalvalget i november 2013 kom listen i byrådet med en enkelt plads, som Thomas Østergaard tog sikkert med 824 stemmer.

Annonce

Siden fik han følgeskab af Leo Christensen, der kort efter valget forlod Socialdemokratiet.

Til Folketidende siger stifteren af listen, Brian Hansen, at han på grund af arbejdspres ikke har deltaget i lokallistens bestyrelsesmøder i et halvt år, og at han ikke aner, hvad uenigheden drejer sig om, men at han ikke forlader listen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE