cookie-og-privatlivspolitik
Tine Vinther Clausen og Marie Louise Friderichsen har stået sammen på modepodiet mange gange i deres fritid. Nu skal de to "powerkvinder" finde takten i arbejdet med at lokke turisterne til en bæredygtig og klimavenlig region.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Tidligere turistchef headhuntet af Gate21

To stærke, lollandske kvinder slår sig sammen om at skabe bæredygtig turisme gennem Gate21
19. juni 2019 kl. 17:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

HOLEBY Det nye sort er klima, og snart vil masser af turister kræve, at deres ferie bliver klimavenlig og bæredygtig.

Det er udgangspunktet for en markant nyansættelse hos Gate21 på Råhavegård ved Holeby.

Her har Tine Vinther Clausen stået i spidsen for at udvikle energirigtige løsninger i projektet REEL.

- Gate21 er et fedt sted. Her arbejder vi ikke fra A til B. Du skaber selv dit projekt og tager selv ansvar for det, fortæller Tine Vinther Clausen, der glæder sig til at få selskab af en ny powerkvinde på jobbet.

Hendes nye kollega er headhuntet til at udvikle den bæredygtige turisme i hele Gate21's område. Hun er et særdeles velkendt navn på Lolland.

- Da jeg kom til samtalen, måtte jeg spørge, hvad de ville med den bæredygtige turisme... og så sagde de: "Det glæder vi os til, at du fortæller os". Siden den samtale har det bare vrimlet med ideer: "Man kunne gøre det, og man kunne gøre det ... og man kunne også gøre det", fortæller Lollands tidligere turistchef Marie Louise Friderichsen, der starter i sit nye job 1. august.

Hun glæder sig til at brede sine vinger ud over et endnu større område end Lolland og til at starte i et job, hvor kreativitet og ideudvikling får en større rolle, mens driftsansvar får en mindre.

- Jeg glæder mig til at se det hele lidt mere i et helikopterperspektiv. I Gate21 er der en helt fantastisk iværksætterdrift og masser af udfordringer at tage fat på, siger hun.

Gennem sin årelange passion for og arbejde med natur og turisme har Marie Louise Friderichsen allerede fingeren på pulsen i forhold til, hvad morgendagens turist gerne vil opleve. Hun mener, at regionen har potentiale til at være førende på området.

- Det kan være ophold, der inkluderer skraldeindsamling på stranden, reetablering af et stykke natur eller andet. Det kan også være, at turisterne bare gerne vil spise mad lavet af lokale, biodynamiske råvarer eller vide, at hotellet er CO2-neutralt. Mulighederne er mange. Der er et stort marked for den slags i disse år. I modsætning til tidligere er der ikke bare et fokus på klimaet, men en vilje hos den enkelte til at gøre en forskel.

Det nye makkerskab skal - indtil videre - vare i et år. Det kom i stand, fordi Gate21 fik øjnene op for, at bæredygtig turisme bliver et kæmpe marked i fremtiden. Her har Marie Louise Friderichsen et godt navn og netværk. Hun og Tine har allerede arbejdet sammen om overnatning i vindmøllehuse og sheltere under solceller.

- Vi kender jo ikke som sådan hinanden privat. Vi har gået lidt modeshows sammen, og det er det. Men jeg tror, vi matcher hinanden rigtig godt arbejdsmæssigt. Jeg tror, vi kan få ting til at ske, siger Tine Vinther Clausen.

Begge glæder de sig til at blive Lollands nye energi-power-par og sætte turbo på den bæredygtige turisme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce