Annonce
Lolland

Tidligere turistchef headhuntet af Gate21

Tine Vinther Clausen og Marie Louise Friderichsen har stået sammen på modepodiet mange gange i deres fritid. Nu skal de to "powerkvinder" finde takten i arbejdet med at lokke turisterne til en bæredygtig og klimavenlig region. Foto: Jan Knudsen/arkiv

To stærke, lollandske kvinder slår sig sammen om at skabe bæredygtig turisme gennem Gate21

HOLEBY Det nye sort er klima, og snart vil masser af turister kræve, at deres ferie bliver klimavenlig og bæredygtig.

Det er udgangspunktet for en markant nyansættelse hos Gate21 på Råhavegård ved Holeby.

Her har Tine Vinther Clausen stået i spidsen for at udvikle energirigtige løsninger i projektet REEL.

- Gate21 er et fedt sted. Her arbejder vi ikke fra A til B. Du skaber selv dit projekt og tager selv ansvar for det, fortæller Tine Vinther Clausen, der glæder sig til at få selskab af en ny powerkvinde på jobbet.

Hendes nye kollega er headhuntet til at udvikle den bæredygtige turisme i hele Gate21's område. Hun er et særdeles velkendt navn på Lolland.

- Da jeg kom til samtalen, måtte jeg spørge, hvad de ville med den bæredygtige turisme... og så sagde de: "Det glæder vi os til, at du fortæller os". Siden den samtale har det bare vrimlet med ideer: "Man kunne gøre det, og man kunne gøre det ... og man kunne også gøre det", fortæller Lollands tidligere turistchef Marie Louise Friderichsen, der starter i sit nye job 1. august.

Hun glæder sig til at brede sine vinger ud over et endnu større område end Lolland og til at starte i et job, hvor kreativitet og ideudvikling får en større rolle, mens driftsansvar får en mindre.

- Jeg glæder mig til at se det hele lidt mere i et helikopterperspektiv. I Gate21 er der en helt fantastisk iværksætterdrift og masser af udfordringer at tage fat på, siger hun.

Gennem sin årelange passion for og arbejde med natur og turisme har Marie Louise Friderichsen allerede fingeren på pulsen i forhold til, hvad morgendagens turist gerne vil opleve. Hun mener, at regionen har potentiale til at være førende på området.

- Det kan være ophold, der inkluderer skraldeindsamling på stranden, reetablering af et stykke natur eller andet. Det kan også være, at turisterne bare gerne vil spise mad lavet af lokale, biodynamiske råvarer eller vide, at hotellet er CO2-neutralt. Mulighederne er mange. Der er et stort marked for den slags i disse år. I modsætning til tidligere er der ikke bare et fokus på klimaet, men en vilje hos den enkelte til at gøre en forskel.

Det nye makkerskab skal - indtil videre - vare i et år. Det kom i stand, fordi Gate21 fik øjnene op for, at bæredygtig turisme bliver et kæmpe marked i fremtiden. Her har Marie Louise Friderichsen et godt navn og netværk. Hun og Tine har allerede arbejdet sammen om overnatning i vindmøllehuse og sheltere under solceller.

- Vi kender jo ikke som sådan hinanden privat. Vi har gået lidt modeshows sammen, og det er det. Men jeg tror, vi matcher hinanden rigtig godt arbejdsmæssigt. Jeg tror, vi kan få ting til at ske, siger Tine Vinther Clausen.

Begge glæder de sig til at blive Lollands nye energi-power-par og sætte turbo på den bæredygtige turisme.

Greater Copenhagen er et erhvervspolitisk samarbejde, der forener regionerne Skåne, Halland, Sjælland og Hovedstaden og de tilhørende 85 kommuner i en fælles indsats for at skabe en højt udviklet region.
GATE21 er et partnerskab mellem institutioner, virksomheder, kommuner og regioner i Greater Copenhagen. Alle arbejder de sammen gennem Gate21 for at skabe grøn omstilling og vækst.
REEL er samarbejdet mellem Lolland Kommune, HOFOR, Københavns Kommune og Gate 21. Formålet er at udnytte Lollands stærke position på grøn energi-området til at gøre Greater Copenhagen-området førende inden for vedvarende og bæredygtig energi.

  • Tine Vinther Clausen og Marie Louise Friderichsen har stået sammen på modepodiet mange gange i deres fritid. Nu skal de to "powerkvinder" finde takten i arbejdet med at lokke turisterne til en bæredygtig og klimavenlig region. Foto: Jan Knudsen/arkiv
Annonce
Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase