cookie-og-privatlivspolitik
Team Rynkeby indledte den sidste dag i sadlen med en tur gennem Knuthenborg.

10

Billeder

Team Rynkeby indledte den sidste dag i sadlen med en tur gennem Knuthenborg.
Foto: Benedicte Lorenzen

Lolland

Tigeren så gult i en god sags tjeneste

Efter 750 kilometer rundt i Danmark nåede Team Rynkeby Nordsjælland til Knuthenborg Safaripark.
16. juli 2021 kl. 14:30 Af Benedicte Lorenzen

LOLLAND Morgendisen hænger stadig mellem træerne ved smedejernsporten, der leder ind til Knuthenborg Safaripark. Torsdag er ved vågne, men for de gulklædte cykelryttere ved porten til dyreriget har dagen været i gang i tre timer.

Siden lørdag har de cyklet Danmark rundt i den gule trøje, der fortæller historien om en indsamling til fordel for Børnecancerfonden og Børnelungefonden. 21-årige Emma Igel er holdets yngste, og det er første gang, hun cykler med. Faktisk havde hun aldrig siddet på en racercykel for blot et år siden:

- Det er vigtigt at fortælle både unge og ældre, at man ikke behøver at kunne cykle langt eller skifte et dæk, når man melder sig til. Der er flere ben i det her, for det handler både om det sociale, cyklingen og indsamlingen, siger hun og tilføjer:

- I marts cyklede vi måske 40 kilometer, og nu kører vi op mod 170 kilometer om dagen. Hvis man følger træningen, behøver man ikke have særlige forudsætninger for at være med, så skal vi nok hjælpe og støtte hinanden hele vejen.

Emma understreger, at flere unge bør melde sig og få udvidet deres netværk, samtidig med at de får en fantastisk oplevelse.

Annonce

Danmark dejligst

Netop det her med at hjælpe hinanden gennem udfordrende stunder er en stor del af Team Rynkeby-holdet, der lagde fra start lørdag i Københavns Zoo. Herfra gik turen gennem Hovedstaden til Rigshospitalet for at hilse på nogle af de børn, det handler om:

- Det var rørende at møde dem, og så bliver man bekræftet endnu mere i, hvorfor det er vigtigt, at vi gør det her, siger Emma Igel.

Fra København gik turen til Holbæk og herfra til Odden, hvor de gulklædte cykelryttere tog færgen til Aarhus. I det jyske ventede en god del højdedrag via Silkeborg, Vejle og videre over Fyn mod Lolland.

Denne torsdag morgen er turen kommet til Knuthenborg, og det er et imponerende syn, da de cirka 50 cykelryttere kommer kørende frem til smedejernslågen. Snart venter der endnu en oplevelse, og dem har cykelturen ikke skortet på, fortæller Claus Hansen, der er leder af serviceholdet, som har fulgt Team Rynkeby Nordsjælland:

- Vi har lagt vores ruter, så vi rammer nogle af de gode punkter i Danmark som Jellingstenene, Ejer Bavnehøj og nu altså Knuthenborg, hvor vi skal ind at se den nye tigerskov og elefantparken, fortæller han.

Annonce

Knuthenborgs tigerskov er ikke en nyhed for Morten Andersen fra Nakskov, der ofte besøger den lollandske dyrepark. Alligevel bliver det en stor oplevelse at få lov at cykle igennem den sammen med det gule cykelhold. Et fællesskab, han allerede blev en del af sidste år, hvor Rynkebyløbet dog blev afholdt i en coronapunkteret udgave:

- Jeg var med sidste år, hvor vi kørte fra Skagen til København, så jeg har prøvet at køre i Danmark. Sidste år regnede det meget, så i år har det været skønt at køre i solskin, siger Morten Andersen, der meldte sig til, da han blev 50 og ville give sig selv en gave.


Alle spiller en rolle

Også Morten Andersen fremhæver cykelholdets sammenhold. Om man er ung eller ældre. Fra Nakskov eller Nordsjælland:

- Rynkeby ikke bare er cykling, det er netværk og sammenhold. Alle har en rolle. Vi har en servicemand, der kan lappe cykler, og Emma, der er med for første gang. Så er der mig, der kan køre og holde humøret oppe. Vi hjælper hinanden, og når nogen har en dårlig dag, er vi andre klar med opmuntring eller en hånd i ryggen. Alle kommer igennem, og alle kan være med, siger han.

Michael Bo Christensen var en af dem, der ikke lige troede, at cykelløb var noget for ham. Indtil han en dag så Team Rynkeby trille ind på torvet i Vordingborg:

Annonce

- Jeg havde været syg, så det lå ikke lige i kortene, at jeg skulle cykle. I 2014, så jeg så den her cykelrytter, der kom i mål med en benprotese, og så tænkte jeg, hvis han kunne cykle, så kunne jeg også, selv om jeg gik med rollator på det tidspunkt, fortæller han.

Træningen gik i gang, og året efter var Michael Bo Christensen på Rynkebyholdet. Og det har han været siden 2015. De første fem år gik turen til Paris og senest rundt i Danmark.

En summen af cykelhjul fortæller, at det er tid til at komme videre. Snart venter tigere og elefanter, og når torsdagen lakker mod enden, vil de gæve cykelryttere i gult være nået til Ishøj, hvor årets Rynkeby-løb slutter. Cirka 910 kilometer fra starten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE