Annonce
Lolland

Tilstod groft røveri mod Netto i Lollands Centret

Hele Lollands Centret var lukket i flere timer efter røveriet mod Netto 25. april i år. De to røvere valgte at tilstå, da sagen i går blev behandlet ved Retten i Nykøbing. Foto: Palle Nevad Frandsen/arkiv

Dømt for røveri, hvor de slap afsted med 46.000 kroner - Mønter alene vejede 6,5 kilo.

MARIBO To jyske mænd, der brugte et ophold i Maribo til at begå røveri mod Netto i Lollands Centret, skal begge i fængsel i et år. Det blev afgjort ved Retten i Nykøbing i går.

Der var egentlig lagt op til en hel dag med masser af vidneafhøringer, men sådan gik det ikke. 23-årige Per Lausten begyndte retssagen med at erkende sin andel i røveriet, og efter en kort betænkningstid valgte 24-årige Emil Nørup også at tilstå, efter han egentlig havde begyndt retsmødet med at nægte sin andel i røveriet.

Med dommene fulgte retten påstanden fra anklager Mathias Vestergaard Andersen om et års fængsel til hver af de tiltalte. Forsvarer for Per Lausten, Mie Sønder Koch, fandt 10 måneders fængsel til sin klient passende, og Morten Wosylus Kamp, forsvarer for Emil Nørup, argumenterede for otte måneders fængsel til sin klient.

Dommer Allan Moltke Hansen fandt det dog skærpende for dommen, at røveriet var begået i forening, ligesom der var anvendt både våben og vold.

Røveriet fandt sted lørdag 25. april, da Nettos personale gjorde klar til at åbne butikken. De to mænd, der begge stammer fra Jylland, var på besøg hos nogle venner i området. Her besluttede de kammerater at røve Netto-butikken, som ingen af dem ellers kendte.

Så snart døren til butikken blev åbnet, løb de to unge mænd ind. Per Lausten erkendte, at han holdt en køkkenkniv på cirka 12 centimeter frem, da personalet blev truet ned gennem butikken. På de to tiltaltes forklaringer lød personalet medgørlige, men sådan blev det ikke opfattet af en af dem, der var til stede.

- Den ene gerningsmand tager fat i kraven på min kollegas trøje og holder kniven mod ryggen på ham, mens den anden tager fat i mig. Vi bliver bedt om at åbne døren ind til personaleområdet, forklarede Netto-medarbejderen i retten.

I det store hele afgav de to tiltalte dog forholdsvist detaljerede forklaringer, selv om Emil Nørup havde meget svært ved at huske afgørende detaljer.

- Det kan jeg ikke huske. Det ved jeg heller ikke, lød det, hver gang anklageren stillede spørgsmål, som gik lidt ud over det, der allerede fremgik af anklageskriftet.

Eksempelvis kunne Emil Nørup erkende at have slået en af de ansatte i butikken, men ud over at det var med flad hånd, havde han svært ved at erindre, hvorfor og hvordan han gjorde det.

Butiksmedarbejderen kunne dog kaste lys over den del af hændelsen.

- Han slår butikkens souschef med flad hånd omkring tindingen, fordi vores souschef ikke vil åbne pengeskabet for dem. Efter han bliver slået, åbner han det dog.

Røverne tager mobiltelefonerne fra de ansatte og låser dem inde i et skab. Samtidig truer de med at slå dem ihjel, hvis de ikke forholder sig roligt. Den ene røver går sammen med en ansat ud og låser døren til butikken, så der ikke kommer kunder ind. Pengeskabet har nemlig en tidslås, så de to røvere må vente omkring 12 minutter på at få fat i indholdet.

Da pengeskabet åbner, har de adgang til det, der viser sig at være 46.013 kroner. Ingen af de to kan huske, hvordan de får pengene med. Alene mønterne vejer mindst 6,5 kilo.

På vej ud af butikken griber Emil Nørup en flaske Verdi, som han truende bruger som våben mod de kunder, der har samlet sig foran butikken.

De to røvere blev anholdt i juli. Begge har flere tidligere domme bag sig. Der er domme for vold, tyveri, røveri, og Emil Nørups straf faldt som tillægsstraf til et knivrøveri, han begik tidligere på året. Både Per Lausten og Emil Nørup valgte at modtage dommene.

  • Hele Lollands Centret var lukket i flere timer efter røveriet mod Netto 25. april i år. De to røvere valgte at tilstå, da sagen i går blev behandlet ved Retten i Nykøbing. Foto: Palle Nevad Frandsen/arkiv
Annonce
Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase