cookie-og-privatlivspolitik
Hele Lollands Centret var lukket i flere timer efter røveriet mod Netto 25. april i år. De to røvere valgte at tilstå, da sagen i går blev behandlet ved Retten i Nykøbing.
Hele Lollands Centret var lukket i flere timer efter røveriet mod Netto 25. april i år. De to røvere valgte at tilstå, da sagen i går blev behandlet ved Retten i Nykøbing.
Foto: Palle Nevad Frandsen/arkiv

Lolland

Tilstod groft røveri mod Netto i Lollands Centret

Dømt for røveri, hvor de slap afsted med 46.000 kroner - Mønter alene vejede 6,5 kilo.
27. november 2020 kl. 08:48 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO To jyske mænd, der brugte et ophold i Maribo til at begå røveri mod Netto i Lollands Centret, skal begge i fængsel i et år. Det blev afgjort ved Retten i Nykøbing i går.

Der var egentlig lagt op til en hel dag med masser af vidneafhøringer, men sådan gik det ikke. 23-årige Per Lausten begyndte retssagen med at erkende sin andel i røveriet, og efter en kort betænkningstid valgte 24-årige Emil Nørup også at tilstå, efter han egentlig havde begyndt retsmødet med at nægte sin andel i røveriet.

Med dommene fulgte retten påstanden fra anklager Mathias Vestergaard Andersen om et års fængsel til hver af de tiltalte. Forsvarer for Per Lausten, Mie Sønder Koch, fandt 10 måneders fængsel til sin klient passende, og Morten Wosylus Kamp, forsvarer for Emil Nørup, argumenterede for otte måneders fængsel til sin klient.

Dommer Allan Moltke Hansen fandt det dog skærpende for dommen, at røveriet var begået i forening, ligesom der var anvendt både våben og vold.

Røveriet fandt sted lørdag 25. april, da Nettos personale gjorde klar til at åbne butikken. De to mænd, der begge stammer fra Jylland, var på besøg hos nogle venner i området. Her besluttede de kammerater at røve Netto-butikken, som ingen af dem ellers kendte.

Så snart døren til butikken blev åbnet, løb de to unge mænd ind. Per Lausten erkendte, at han holdt en køkkenkniv på cirka 12 centimeter frem, da personalet blev truet ned gennem butikken. På de to tiltaltes forklaringer lød personalet medgørlige, men sådan blev det ikke opfattet af en af dem, der var til stede.

- Den ene gerningsmand tager fat i kraven på min kollegas trøje og holder kniven mod ryggen på ham, mens den anden tager fat i mig. Vi bliver bedt om at åbne døren ind til personaleområdet, forklarede Netto-medarbejderen i retten.

I det store hele afgav de to tiltalte dog forholdsvist detaljerede forklaringer, selv om Emil Nørup havde meget svært ved at huske afgørende detaljer.

- Det kan jeg ikke huske. Det ved jeg heller ikke, lød det, hver gang anklageren stillede spørgsmål, som gik lidt ud over det, der allerede fremgik af anklageskriftet.

Eksempelvis kunne Emil Nørup erkende at have slået en af de ansatte i butikken, men ud over at det var med flad hånd, havde han svært ved at erindre, hvorfor og hvordan han gjorde det.

Butiksmedarbejderen kunne dog kaste lys over den del af hændelsen.

- Han slår butikkens souschef med flad hånd omkring tindingen, fordi vores souschef ikke vil åbne pengeskabet for dem. Efter han bliver slået, åbner han det dog.

Røverne tager mobiltelefonerne fra de ansatte og låser dem inde i et skab. Samtidig truer de med at slå dem ihjel, hvis de ikke forholder sig roligt. Den ene røver går sammen med en ansat ud og låser døren til butikken, så der ikke kommer kunder ind. Pengeskabet har nemlig en tidslås, så de to røvere må vente omkring 12 minutter på at få fat i indholdet.

Da pengeskabet åbner, har de adgang til det, der viser sig at være 46.013 kroner. Ingen af de to kan huske, hvordan de får pengene med. Alene mønterne vejer mindst 6,5 kilo.

På vej ud af butikken griber Emil Nørup en flaske Verdi, som han truende bruger som våben mod de kunder, der har samlet sig foran butikken.

De to røvere blev anholdt i juli. Begge har flere tidligere domme bag sig. Der er domme for vold, tyveri, røveri, og Emil Nørups straf faldt som tillægsstraf til et knivrøveri, han begik tidligere på året. Både Per Lausten og Emil Nørup valgte at modtage dommene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce