cookie-og-privatlivspolitik
Dorthe Pedersen tager sig af de mange kager i konceptet med afternoon tea på nogle af Sydhavsøernes specielle steder. Her tager hun en snak med gæsterne på den første tur med Museumsbanen.

9

Billeder

Dorthe Pedersen tager sig af de mange kager i konceptet med afternoon tea på nogle af Sydhavsøernes specielle steder. Her tager hun en snak med gæsterne på den første tur med Museumsbanen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Timeout med masser af kager

BILLEDSERIE: "Afternoon Tea på Særlige Steder på Sydhavsøerne" havde sine første arrangementer søndag.
26. juli 2021 kl. 13:50 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Hyggen er i højsædet, da Museumsbanens tog mellem Maribo og Bandholm langsomt triller ud fra stationen søndag eftermiddag. To vogne er sat af til et helt nyt koncept, som Anette Nielsen og Dorthe Pedersen har skabt: "Afternoon Tea på Særlige Steder på Sydhavsøerne".

De to kender hinanden fra eventafdelingen på Nationalmuseet, hvor de tidligere har arbejdet. Dorthe Pedersen er siden rykket hjem til Maribo, og for et år siden rykkede Anette Nielsen også sydpå.

- Jeg tog på en date, og nu bor jeg på Falster, siger hun, mens hun har travlt med at dække bord i togvognen.

I foråret opstod idéen til det nye koncept, og siden er det gået stærkt med planlægningen. De to initiativtagere vil gerne give noget tilbage til landsdelens kulturinstitutioner, som har haft det svært på grund af coronaen.

- På Nationalmuseet oplevede vi ofte, at folk kom tilbage til museet, hvis de i anden anledning havde været der til et arrangement. Vi håber derfor, at nogle af vores gæster også får lyst til eksempelvis at genbesøge Museumsbanen, forklarer Anette Nielsen.

Annonce

- Nogle kommer måske kun for at smage kagerne, men det er også helt i orden.

Mens Dorthe Pedersen er ferm i køkkenet, tager Anette Nielsen sig af de mere praktiske opgaver, og på den måde fungerer det lille team rigtig godt. De kender hinanden godt, og det er en stor fordel, når et nyt projekt som dette bliver søsat. Men der har været travlt før søndagens første arrangement, da det hele skal arrangeres i fritiden.

- Havde nogen tilbudt os at aflyse det hele lørdag middag, så havde vi nok taget imod, men lige pludselig så kører det hele bare, og nu glæder vi os til at komme i gang, lyder det med latter fra Anette Nielsen.

Søndagens to ture med Museumsbanen bliver fulgt op med endnu to ture på onsdag, og er man hurtig, kan man endnu sikre sig billetter. 30. juli og 13. august bliver afternoon tea gentaget på Skovbrugsmagasinet ved Corselitze Gods.

- Det er tænkt som en timeout, hvor man kan sidde og hygge sig sammen, og hvor det er helt loyalt at æde al den kage, som man har lyst til, forklarer Anette Nielsen.

Annonce

43 havde taget imod tilbuddet om søndagens afternoon tea og kunne gå kagemætte hjem fra togturen mellem Maribo og Bandholm.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE