cookie-og-privatlivspolitik
Den 16-årige er dømt for på samme majaften i år først at have "tiltvunget sig andet forhold end samleje" med en pige og derefter voldtage en anden.
Den 16-årige er dømt for på samme majaften i år først at have "tiltvunget sig andet forhold end samleje" med en pige og derefter voldtage en anden.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

To år og ni måneders fængsel for voldtægt

16-årig dreng fra Falster blev straks efter dommen varetægtsfængslet
i surrogat. Den 16-årige har anket og vil frifindes
21. november 2019 kl. 16:00 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Den 16-årige Malthe Møller Rosenkilde, Nørre Alslev, er ved en domsmandsret i Nykøbing idømt to år og ni måneders fængsel for to tilfælde af voldtægt på Bindernæs Efterskole 8. maj i år.

Den dengang 15-årige havde først tiltvunget sig andet seksuelt forhold end samleje med en 16-årig pige på ét værelse og efterfølgende til fuldbyrdet voldtægt mod en dengang 15-årig pige på et andet af efterskolens elevværelser.

En enig domsmandsret fandt ham skyldig i begge tilfælde, og de to år og ni måneder er en fællesdom, hvor den dømtes alder har trukket lidt ned.

Den 16-åriges forsvarer ankede dommen på stedet. Hans unge klient vil have landsretten til at tage stilling til skyldspørgsmålet igen.

Efter domsafsigelsen begærede anklageren den dømte varetægtsfængslet i surrogat med det samme. Det skete med henvisning til, at en løsladelse ville stride mod retshåndhævelsen. Det mente forsvareren ikke, men da anklageren via sin telefon havde fundet en ledig surrogat-plads i en sikret ungdomsinstitution på Fyn, bestemte rettens juridiske dommer sig for varetægtsfængslingen.

Forsvareren udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af den afgørelse.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce