Annonce
Lolland

To unge vil på tinge for Venstre

På Venstre Lollands generalforsamling bejler to unge til partiforeningens folketingskandidatur. 22-årige Emil Viuff Kistrup, der er fra Søllested, er en af dem. Her på havnen på Femø. Foto: Privat

To unge med baggrund på henholdsvis Femø og i Nørreballe vil kæmpe Lollands sag i Folketinget.

LOLLAND Når der er folketingsvalg i Danmark, må kandidaterne fra Lolland som regel se sig slået.

I den lille kreds er det svært at få stemmer nok til at indløse et af de eftertragtede sæder på Christiansborg.

Ikke desto mindre kan medlemmerne i Venstre Lolland nu vælge mellem hele to kandidater til at blive den lokale partiforenings folketingskandidat. Og endnu mere usædvanligt er det, at der er tale om to unge kandidater.

Iben Krog Rasmussen er den ene. Hun stammer fra en gård i Østofte, men bor nu i København, hvor hun er medstifter og direktør i Tænketanken Frej.

Frej arbejder på at forbinde land og by samt udvikle en bæredygtig landbrugsproduktion i samarbejde med landbruget og landdistrikterne selv.

Som ung studerende på Maribo Gymnasium var Iben medlem af VU. Og nu er hun klar til at tage springet ud i den store politiske liga.

- Det er altid meget nemmere at sige, at der skal gøres noget, end det er selv at komme med forslag. Jeg har gået rundt om mig selv et par gange, men endte med at stille op. For jeg vil så gerne hjælpe Lollands sag frem, siger hun.

- Der er fantastisk momentum på Lolland lige nu, og der er så mange ildsjæle, som knokler for landsdelen og dens udvikling. Det vil jeg også gerne gøre.

- Det skal ikke bare være sådan, at nu har Lolland så fået en gasledning eller en Femern-forbindelse og så ikke mere. Der skal fremdrift, og det vil jeg gerne være med til at skabe, siger Iben, der har fokus på landbrug, erhvervsliv og meningsfuld grøn energi.

- Jeg vil gerne være med til at genskabe synergien mellem land og by. Vores forskelligheder skal være vores styrker. Vi kan her på Lolland lære rigtig meget af hinanden, og resten af landet kan lære sindssygt meget af Lolland, siger Iben Krog Rasmussen.

Ville helst ikke flytte

Hendes modkandidat på generalforsamlingen 20. maj er 22-årige Emil Viuff Kistrup. Navnet lyder måske bekendt, for Emil er faldet i den politiske gryde som barn. Hans far, Jens Erik Kistrup, har siddet i byrådet for Venstre i årevis og er netop nu suppleant for Tom Larsen.

- Der var helt naturligt mange diskussioner hen over køkkenbordet, da jeg var barn, og politik har været min interesse lige siden, siger Emil, der har været med i VU på Lolland og hjulpet med i Venstre Lollands valgkampe.

Hjertet banker stadig for Lolland.

Og netop flytningen til hovedstaden præger Emils tilgang til politik.

- Jeg havde ikke mulighed for at studere på Lolland. Det ville jeg ellers gerne. Så jeg blev nødt til at flytte væk. Nu har jeg fået bolig og arbejde i København, og så bliver det svært at flytte tilbage, siger Emil, der netop nu læser International Business & Polics på CBS.

Han vil blandt andet arbejde for flere uddannelsespladser til Lolland.

- Vi har ikke brug for udligning, der bare flytter pengene rundt. Vi har brug for mere fremtidssikrede løsninger. Hvis vi skal have en god fremtid her på Lolland, skal vi have flyttet uddannelsespladser til øen, så de unge kan blive boende, siger han.

Begge kandidater er nu i gang med deres egen lille valgkamp, for torsdag 20. maj bliver en af dem til Venstre Lollands nye folketingskandidat.

De unge ved godt, at det kan være hårdt at være politiker.

- Det har sine omkostninger at være politiker. Men jeg har en oplevelse af, at der i Venstre er mange dygtige mennesker, som sammen udvikler politikken og hjælper hinanden. Nej, det er ikke nemt. Men det er det bare ikke at bidrage til demokratiet, siger Iben.

  • På Venstre Lollands generalforsamling bejler to unge til partiforeningens folketingskandidatur. 22-årige Emil Viuff Kistrup, der er fra Søllested, er en af dem. Her på havnen på Femø. Foto: Privat
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem