cookie-og-privatlivspolitik
Tirsdag 21. maj er der formentlig mange, der har ærinde på Dannelunde Skole, hvor der indbydes til stormøde i gymnastiksalen.
Tirsdag 21. maj er der formentlig mange, der har ærinde på Dannelunde Skole, hvor der indbydes til stormøde i gymnastiksalen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Tonen strammes i debat

Høringsfristen om skolestruktur udløber 23. maj
16. maj 2019 kl. 19:20 Af Inger Baumann Møller

Annonce

DANNEMARE "Ja til landdistrikter. Nej til skoleslagterpartier".

Sådan står der på streamers og skilte, som beboerne i Dannemare i disse dage viser i kampen for at bevare deres skole.

Fristen for at komme med høringssvar til den nye skole- og dagtilbudsstruktur, som indebærer otte skoler, heraf tre enhedsskoler, fire landsbyordninger, en specialskole samt et dagtilbudsområde, udløber 23. maj klokken 20.00.

To dage forinden indbyder beboerne i Dannemare til stormøde i skolens gymnastiksal om konsekvenserne af en skolelukning.


Afbud fra socialdemokrater

- Skolen, sfo-ens og børnehavens eksistens er truet af visse lokalpolitikere. Med i faldet følger dagplejere, alle jobbene i institutionerne, forretningslivet, tilflytningen, sportsklubben, værdien af huse i områdt samt en uendelig række af andre tab, står der i mødeindkaldelsen til stormødet 21. maj med start klokken 18.30.

Tina Dalhammer, der er en af arrangørerne, fortæller, at kun fire venstrepolitikere har meldt deres ankomst til mødet.

Samtlige socialdemokrater har meldt afbud. Heriblandt borgmesteren og formanden for børne- og skoleudvalget, Kasper Roug (S). Han forklarer, at det var borgmester Holger Schou Rasmussen, der var den første, der meldte afbud til mødet, fordi det netop foregik før høringsfristens udløb, og at man burde vente med debatterne, til der var noget konkret på bordet.

- Og alle vi andre socialdemokrater fulgte så trop og meldte afbud, forklarer Kasper Roug.

Meget af debatten om skolestrukturen foregår på Facebook, hvor tonen er hård.

Finn Olsen fra Dannemare, der blandt andet er medlem af Ældrerådet i Lolland Kommune, siger, at debatten på Facebook er direkte løgnagtig. Som eksempel nævner han, at "et ledende medlem af socialdemokratiet på Lolland har skrevet, at der kun er 25 børn i Dannelunde Skole efter sommerferien".

- Det er vel bare et ondsindet rygte, som spredes for at styrke ønsket om at centralisere alle aktiviteter i Lolland Kommune til de store byer, oplyser Finn Olsen, der mener, "de falske rygter er spredt i forbindelse med Socialdemokratiets kamp for at lukke Dannelunde Skole og vores lokalsamfund".

Direktør for skole- og dagtilbud i Lolland Kommune, Rikke Jensen, oplyser til Folketidende, at der starter 49 børn i Dannelunde Skole efter sommerferien, og at tallet 25 måske er opstået, fordi Venstre har stillet forslag om en nulte til 3. klasses indskolingsskole.

- Hvis det bliver en realitet, vil der blive 25 elever i denne, skriver Rikke Jensen.

Tina Dalhammer fra aktionsgruppen for at bevare Dannelunde Skole er skuffet over socialdemokraternes afbud til det sidste møde og også over, at Kasper Roug har blokeret hende og andre skoleforkæmpere på Facebook.

- Han vælger ikke at høre på os og få en anden socialdemokrat til at svare for sig, siger Tina Dalhammer.

Det afviser Kasper Roug.

- Jeg får så mange henvendelser på min private facebookprofil, at jeg ikke kan nå at besvare dem. Hvis folk vil i forbindelse med mig, opfordrer jeg til, at de sender en sms eller skriver en mail.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce