cookie-og-privatlivspolitik
Sådan kan torvet i Maribo se ud, når der er onsdagsmarked. Helt så pakket bliver det nok ikke hverken i morgen eller lørdag.
Sådan kan torvet i Maribo se ud, når der er onsdagsmarked. Helt så pakket bliver det nok ikke hverken i morgen eller lørdag.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Torvedagene er atter tilbage

Justitsministeriet præciserede mandag sine regler og gjorde dermed torvehandlen tilladt igen.
07. april 2020 kl. 21:50 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND Det var en vred formand for Maribo Handel, der for en uge siden fik at vide, at al torvehandel i kommunen skulle stoppe. Det blev den, og derfor kunne man onsdag og lørdag finde de torvehandlende andre steder i byer.

- Men det gik ud over omsætningen. Det var ikke alle, der var lige iøjnefaldende, fortæller formand Birger Christensen fra Maribo Handel.

Derfor blev han også glad, da der i går kom meddelelse om, at man atter tillod handel på landets torve.

- Jeg blev kontaktet af kommunen søndag, der kunne fortælle, at man havde taget initiativ til at genindføre torvehandlen i både Maribo og Nakskov, siger Birger Christensen.

Inden det blev meddelt, havde Justitsministeriet dog overhalet kommunen indenom.

Mandag meddelte ministeriet nemlig, at opstilling af boder på et torv ikke er omfattet af forbuddet mod arrangementer, hvor der ikke må være flere end 10 til stede.

Politiet kan dog til enhver tid bryde ind og påbyde folk at forlade stedet, hvis man mener, der er fare for at smitte med covid-19.

- Det er dejligt, at det lykkedes at få det ændret, og det er især vigtigt for de to torvehandelsdage, vi nu kommer til omkring påske, siger Birger Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce