cookie-og-privatlivspolitik
Når der plantes nye vejtræer i kommunen skal de være ikke plejekrævende som på Tårsvej i Nakskov.
Når der plantes nye vejtræer i kommunen skal de være ikke plejekrævende som på Tårsvej i Nakskov.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Træer må måske lade livet

Rød- og hvidtjørn er blevet for grimme. Der er nu vedtaget en plejeplan for vejtræer
16. august 2019 kl. 17:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

LOLLAND Park og Vej har en begrænset sum penge til pleje af træer langs kommunens cirka 1.400 kilometer veje, og nogle steder er træerne forsømte, har medlemmerne af teknisk udvalg lagt mærke til.

Udvalget har derfor bedt Park og Vej om at få en plan for, hvordan vejtræerne i kommunen skal behandles og har netop godkendt den.

- Det koster en del at passe vejtræerne, og hvis vi skal have dem, skal de også passes, siger formanden for udvalget, Gert Mortensen (S), der tilføjer, at det er vedtaget, at der over en årrække skal plantes nye, ikke plejekrævende træer.

Et særligt skrækeksempel er de rød- og hvidtjørn samt æbletræer, der for cirka 20 år siden blev plantet i gammel Rødby Kommune. De blev tidligere passet og knudebeskåret for arbejdstimer svarende til en halv million kroner om året, oplyser fagleder i Park og Vej, Bent Hansen.

Ved budgetforliget i 2015 blev det besluttet, at de ikke skulle beskæres med håndkraft, og Park og Vej foreslog at fælde dem. Det blev afvist. I stedet klippes de nu med rabatklipper af kommunen på vejsiden og mod marken står landmændene for beskæringen. Det er blevet et meget grimt resultat, og Park og Vej foreslår igen en fældning.

Om det går så vidt - eller der skal skaffes midler - skal afgøres på septembermødet:

- Det er imod alle klimatiltag, at vi begynder at fælde træer. Jeg vil kæmpe imod. Træerne er jo også gode pejlemærker, når der falder sne, siger Gert Mortensen, der samtidig vil i dialog med borgergrupper om at få dem til at passe træerne. Sådan som eksempelvis Knuthenlund gør det med de smukke tjørn, der klippes i kugler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce