cookie-og-privatlivspolitik
Søren Møller kommer fra Nakskov, er uddannet i København, men har i de sidste mange år boet i Sønderborg, hvor han blandt andet er partner i den dansk-tyske kunstnerduo Herschbach & Møller, som laver aktionskunst om vildsvinehegn og coronamedikamenter. Han har i øvrigt 50-årsjubilæum som kunstner i år. 
- Jeg begyndte som 19-årig, fortalte den nu hvidhårede provo-kunstner.

7

Billeder

Søren Møller kommer fra Nakskov, er uddannet i København, men har i de sidste mange år boet i Sønderborg, hvor han blandt andet er partner i den dansk-tyske kunstnerduo Herschbach & Møller, som laver aktionskunst om vildsvinehegn og coronamedikamenter. Han har i øvrigt 50-årsjubilæum som kunstner i år. - Jeg begyndte som 19-årig, fortalte den nu hvidhårede provo-kunstner.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Trappegalleriet i fuldt flor

Billedserie fra fernisering på udstillingen "Fuldt flor" på Trappegalleriet
05. oktober 2021 kl. 19:59 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Vinglassene var sat frem, og de fremmødte stod nogenlunde skulder ved skulder, da det lille galleri, Trappegalleriet i Kattesundet i Nakskov, som vitterligt er bygget op omkring en trappeopgang, i lørdags holdt fernisering.

Det er i de næste tre uger Karina Meedum, Kristine Damsted og Søren Møller, der udstiller i Ole Holm og Kit Kjærbyes særdeles aktive galleri.

- Vi har valgt at invitere de tre kunstnere, fordi de repræsenterer en frodighed indenfor hvert deres felt. Vi er overbeviste om, at værkerne i fællesskab vil bidrage til helt nye fortællinger - og samtidig stå kraftfuld i deres eget udtryk - derfor i fællestemaet "Fuldt flor", lyder forklaringen fra de to gallerister.

Karina Meedum, der er uddannet fra Skolen for Brugskunst i tegning og grafik og Det Fynske Kunstakademi, viser på udstillingen broderier, som hun spænder op på rammer, ligesom hun også gør med sine malerier.

- Jeg broderer helt spontant, hvor jeg starter i midten og ser, hvor det ender, fortalte hun.

Annonce

Men skulle man have lyst til at få malet et portræt af sit kæledyr, gør hun det også i det, oplyste hun.

- Det var noget, der reddede mig under corona, hvor der ingen udstillinger var, og det er indtil nu blevet til omkring 20 malerier af især hunde, men også katte og heste.

Hun har derfor også nogle postkort liggende i udstillingen med henvisning til sin hjemmeside www.karinameedom.dk.

Blomsterdesigner Kristine Damsted, der har blomsterbutik i Nakskov, præsenterer sit håndværk, eller vel nærmest det ypperste i sit håndværk, som en slags blomsternes haute couture.

- Jeg har arbejdet med blomster fra grøftekanten, stranden og skoven for at vise, hvor meget man kan finde i naturen, og hvor meget skønhed og volumen man kan få ud af det, man finder, fortalte hun.

Annonce

Søren Møller, der er født i Nakskov og uddannet fra Kunstakademiet i København, viser blandt andet en serie fotos, hvor han piller sin gamle campingvogn fra hinanden.

- Jeg vil gerne vise, at ting kommer, forgår, og så skal vi rydde op efter os, siger han.

Men han har også en roll-up med fra et aktivistisk kunstprojekt om vildsvinehegnet ved grænsen til Tyskland, som han har lavet som partner i den dansk-tyske kunstnerduo Herschbach & Møller.

- Jeg laver alt muligt, derfor har jeg også lidt forskelligt med på udstillingen, fortalte han uhøjtideligt.

Udstillingen varer til og med lørdag 21. november.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE