cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Tre domme for ikke at have separeret kloakker

En kvinde får tvangsbøder, indtil forhold er bragt i orden.
15. oktober 2021 kl. 20:40 Af David Arnholm

LOLLAND Fire sager om husejere, der har undladt at efterkomme påbud om at separere deres kloakker, var i går for Retten i Nykøbing. Den første sag blev aflyst, men i de tre andre blev borgerne dømt.

Den aflyste sag handlede om en ejendom på Brückersvej i Nakskov, og det gjorde den næste sag også. I begge sagerne havde kommunen udstedt et påbud i november 2017 om, at borgerne skulle sørge for at få opdelt kloakken på deres grund i en ledning til regnvand og en anden ledning til spildevand.

Da borgerne ikke efterkom påbuddet, blev det indskærpet i juni 2018, at de nu havde fire uger til at få det udført, og da det stadig ikke hjalp, endte det altså med retssager.

Inden sagen kom for, havde ægteparret i den sag fra Brückersvej, der blev behandlet i går, fået bragt orden i sagen. Men da det var sket for sent, fik både manden og konen en bøde på 2.500 kroner, ligesom de skal betale sagens omkostninger.

Den tredje sag handlede om en ejendom på Havnevej i Langø, hvor der blev udstedt et påbud oktober 2016. Siden blev der fulgt op med en indskærpelse i juli 2017 og en frist på fire uger, men kloakken er stadig ikke blevet separeret.

Annonce

Da ejeren - som bor i udlandet - ikke mødte op til retssagen, fik hun en udeblivelsesdom. Den lød på en bøde på 5.000 kroner samt tvangsbøder på 2.000 kroner om måneden, indtil kloakken er separeret.

Den fjerde og sidste sag endte også med en udeblivelsesdom, da ejeren af en ejendom på Bandholmvej i Torrig ikke mødte op. Kommunen havde udstedt et påbud i maj 2015 og i juli 2017 sendt en indskærpelse med en frist på fire uger.

Kloakken nu blevet separeret, men det skete for sent, og ejeren fik derfor en bøde på 5.000 kroner, ligesom han skal betale sagens omkostninger.

Ved at separere husspildevandet og tagvandet (regnvand) i hver deres kloakledning øges kloaknettets effektivitet, så udslip af spildevand til miljøet kan undgåsKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE