cookie-og-privatlivspolitik
Børnehuset Mælkebøtten på Ringvejen i Nakskov.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lolland

Tre frø sået til en ny Mælkebøtte

Børne- og skoleudvalget har udvalgt tre mulige placeringer til byggeri af en ny daginstitution i Nakskov.
11. september 2021 kl. 12:00 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Daginstitutionen Mælkebøtten på Ringvejen 1 i Nakskov har henover sommeren været igennem en midlertidig straksudbedring for skimmelsvamp, men dermed ikke sagt, at den gamle bygning fra 1950'erne har nogen videre fremtid foran sig som ramme om børns hverdag.

Ifølge formanden for børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune, Thomas Østergaard (S), er børn og medarbejdere presset på plads, fordi en del af bygningen fortsat er nødt til at være lukket af. Desuden risikerer flere udgifter til udbedringer for skimmelsvamp plus diverse at dukke op.

- Straksudbedringen holder ikke til evig tid. Jeg tør derfor godt sige, at selvfølgelig bliver der bygget en ny institution, siger han.

Foreløbig har økonomiudvalget og byrådet dog kun afsat penge til et såkaldt byggeprogram, som skal afklare, hvor, hvordan og til hvilken pris en ny Mælkebøtte kunne bygges.

Men formanden afgiver alligevel løftet.

Annonce

- Vi kan ikke have børn rendende i den bygning, fastslår han og tilføjer dog straks, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt, at bygningen på Ringvejen 1 bliver anvendt til dagtilbud.


Fra syv til tre

Børne- og skoleudvalget havde til en start udvist interesse for syv forskellige placeringer i Nakskov. Disse har administrationen haft tjekket op på, og efter en kort status på udvalgets seneste møde, af teknisk direktør Bjarne Hansen i Lolland Kommune, blev syv mulige placeringer indsnævret til tre.

Det drejer sig om: Ringvejen 37 også kaldet BUC-grunden efter det nedrevne børne- og ungdomscenter. Engvej på den gamle bane 12 under Nakskov Boldklub bag den tidligere kommunale tandpleje. Og de to bagerste grunde ned mod inderfjorden ved Færgelandet, oplyser formanden.

To øvrige mulige placeringer på for eksempel Møllemarkgrunden ved inderfjorden og nær sundhedscentret blev udelukket, fordi de ligger indenfor 500 meter fra sukkerfabrikken, oplyser han.

Forud for det seneste udvalgsmøde havde udvalget et møde med forældrebestyrelsen for dagtilbudsområde Nakskov.

Annonce

- Vi bad dem fortælle os om deres ønsker og drømme, fortæller formanden.

Ifølge næstformanden i forældrebestyrelsen, Natasja Leth Jørgensen, var det et godt møde.

- Der blev lyttet, og det var rigtig rart, fortæller hun.

På næste møde i børne- og skoleudvalget, 23. september, bliver det endelige forslag til en mulig placering besluttet, oplyser formanden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE