cookie-og-privatlivspolitik
Bygningerne i Græshave, hvor cannabis-produktionen foregik, er blevet jævnet med jorden.
Bygningerne i Græshave, hvor cannabis-produktionen foregik, er blevet jævnet med jorden.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Tre mænd dømt for at dyrke cannabis

En større hashproduktion blev afsløret af politiet sidste sommer. Nu er tre mænd blevet dømt for deres rolle
08. januar 2021 kl. 11:50 Af David Arnholm

Annonce

DANNEMARE 30. juli 2019 afslørede politiet en større cannabisproduktion på en ejendom på Skodsebøllevej i Græshave ved Dannemare, og tre mænd blev anholdt. De er nu blevet dømt for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer.

I alt fandt politiet 658 frilandscannabisplanter og -stiklinger, 6,8 kilo topskud samt 2,4 kilo grindermix. Det ville alt sammen, skønner politiet, kunne give et udbytte på mindst 10 kilo hash, der kunne sælges til et større antal personer.

Men forud for det havde de tre mænd allerede dyrket flere planter. Baseret på billeder fra to vildtkameraer, der var monteret på stedet, blev det anslået, at der to uger forinden havde været lidt over 1.500 planter, der måtte være blevet til mindst 21,4 kilo hash. Altså i alt over 31 kilo hash.

To af mændene - 46-årige Jacob Kaa og 45-årige Kristian Thor Telling - nægtede sig skyldige, mens den tredje - 38-årige Holger Fillip Obel - erkendte sig delvis skyldig. En fjerde tiltalt får sin sag behandlet på et andet tidspunkt.

Det var dog Kristian Thor Telling, der ejede ejendommen, og han er tidligere dømt for et tilsvarende forhold. Dertil kom, at de fire mænd var til stede på ejendommen, da politiet kom, at det af billeder fremgik, de havde været der flere gange før, selvom huset var ubeboet og i dårlig stand, og at produktionen virkede professionel.

I retten var der debat om, hvor stort et udbytte, planterne ville kunne give, og efter en udtalelse fra Århus Universitets Institut fra Retsmedicin vurderede retten, at der alene var ført bevis for, at det samlede udbytte fra de planter, der var på stedet på dagen, kunne blive 6,18 kilo hash. Og at udbyttet fra planterne på billederne af produktionen to uger forinden "kun" kunne blive 14,12 kilo hash. Altså i alt lidt over 20 kilo.

Mens Jacob Kaa og Holger Fillip Obel fik domme på 10 måneders fængsel, fik Kristian Thor Telling et helt års fængsel, da han som nævnt tidligere er straffet for noget lignende. Derudover blev planterne og en række effekter - herunder vildtkameraerne - konfiskeret, og de tre mænd blev pålagt at betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce