cookie-og-privatlivspolitik
Det er primært sommerhusene, der bærer væksten i sommersæsonen. Deriblandt sommerhusene i Hummingen (billedet).
Det er primært sommerhusene, der bærer væksten i sommersæsonen. Deriblandt sommerhusene i Hummingen (billedet).
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Lolland

Turistrekord i besøgstal på Lolland-Falster

Flere overnattende gæster på Lolland-Falster i sommeren 2019 end nogensinde før.
12. oktober 2019 kl. 08:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Danmarks Statistik har netop offentliggjort besøgstallene for sommersæsonen 2019.

Lolland-Falster oplever en stigning i antallet af overnatninger, og landsdelen fastholder dermed sin position som Region Sjællands førende turistdestination.

Det glæder destinationschef i Visit Lolland-Falster, Brian Lindorf Hansen, men understreger samtidig et endnu større potentiale.

Sommersæsonen 2019 er slut, og for første gang nogensinde når Lolland-Falster over 700.000 overnatninger for sæsonen.

- Sommersæsonen 2019 viser en stigning på 2,3 procent i antallet af overnatninger. I runde tal er der tale om 16.000 flere set i forhold til sæsonen 2018, og vi lander på 714.000 overnatninger. Ser man tallene i lyset af Visit Lolland-Falsters egne forventninger, så er vi faktisk foran forventningerne til 2019, påpeger Brian Lindorf Hansen.

Det er især de tyske turister, der er med til at trække statistikken op.

- Tilstrømningen af tyske turister til Lolland-Falster er steget. De står for 75 procent af den samlede stigning. Men vi kan også se en markant stigning i antallet af hollandske gæster, fortsætter destinationschefen.


Potentiale til mere

På trods af den positive udvikling ser destinationschefen også et klart potentiale for endnu flere besøgende fremadrettet - særligt knyttet til udlejningserhvervet.

- Det er primært sommerhusene, der bærer væksten i sommersæsonen. Og der er simpelthen ikke nok sommerhuse til udlejning til at dække efterspørgslen. De tyske gæster er tidligt ude med at booke sommerhuse, og det er på bekostning af de danske interesserede. Vi kan dog konstatere en stigning på 1,2 procent danske besøgende, men tallet kunne have været endnu højere, vurderer Brian Lindorf Hansen.

Samlet set omsættes der for cirka 2,5 milliarder kroner i turismen på Lolland-Falster med i alt 1,77 millioner årlige overnatninger.

Landsdelen tegner sig dermed for 40 procent af alle Region Sjællands overnatninger - hvilket gør Lolland-Falster til regionens største turistdestination.

Turismeerhvervet har derfor stor betydning for udviklingen på Lolland-Falster.

- Et turismeerhverv i vækst er helt afgørende for Lolland-Falster. Derfor arbejder Visit Lolland-Falster og vores samarbejdspartnere ud fra en ambition om at styrke turismen, så Lolland-Falster fortsat kan være turisternes foretrukne kystferiedestination øst for Storebælt. Og tallene for 2019 afspejler, at vi er godt på vej, konstaterer Brian Lindorf Hansen.


Flere arbejdspladser

John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, glæder sig også over rekorden i antallet af overnatninger.

- Det bekræfter mig i, at vores turisme-strategi om at udvikle turismen virker. Både i Destination Lolland-Falster sammen med Lolland Kommune, og også de initiativer vi tager i Guldborgsund Kommune, siger han og tilføjer:

- Derfor kan vi med glæde se frem til endnu flere arbejdspladser i turisterhvervet de kommende år. Vi skal huske, at især turisterne i sommerhusområdet ved Falsters østkyst ofte tager til Nykøbing i sommerhalvåret. På den måde holder turisterne i høj grad hånden under Nykøbing som handelsby, pointerer John Brædder, der dog mener, at både kommune, borgere og turisterhvervet skal øve sig i at hæve det generelle serviceniveau på området.

Glæden er også stor hos Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune.

- Det er meget positivt. Men potentialet er meget større, slår han fast og uddyber:

- Der er ikke sommerhuse nok til udlejning, og derfor går vi glip af potentielle turister. Det er derfor, at jeg - sammen med John Brædder - i flere omgange har peget på, at der bør åbnes op for, at udlændinge kan få lov til at købe og bygge sommerhuse i Danmark, siger han, og peger på, at det sagtens kan gøres som en forsøgsordning lokalt på Lolland-Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce