cookie-og-privatlivspolitik
Samtidig med at den tyske godkendelse nu er offentliggjort, ser de danske politikere på muligheden for at fremrykke yderligere arbejder på den danske side - blandt andet etableringen af tunnelelementfabrikken øst for Rødbyhavn.
Samtidig med at den tyske godkendelse nu er offentliggjort, ser de danske politikere på muligheden for at fremrykke yderligere arbejder på den danske side - blandt andet etableringen af tunnelelementfabrikken øst for Rødbyhavn.
Foto: Femern A/S/grafik

Lolland

Tysk godkendelse offentliggjort

Øgede krav kan betales af reserven
26. marts 2019 kl. 19:56 Af John Karlsen, John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT De krav, de tyske myndigheder stiller i godkendelsen af Femern Bælt-projektet, er ikke større, end de kan dækkes af den reserve, der er indarbejdet i projektets økonomi. Sådan lyder vurderingen fra Femern A/S, efter de tyske myndigheder i dag har offentliggjort den godt 1.300 sider lange godkendelse.

Blandt de ekstra krav, der bliver stillet, er, at arbejde i vandet i den tyske del af projektet skal være lidt mere stille end hidtil forventet: Marsvinene skal have fire måneder, hvor støjen begrænses fra 144 dB til 140. Nu skal Femern A/S sammen med entreprenøren se på, hvordan det krav kan opfyldes.

Desuden bliver der stillet øgede administrative krav i forhold til miljørapporteringen - som også vurderes at kunne honoreres indenfor projekt-økonomien.

Netop hensynene til marsvin i Femern Bælt er et af de punkter, projektets kritikere har bebudet særligt fokus på i godkendelsen.

Et andet forventet kritikpunkt er vurderingen af den gavn, Femern Bælt-forbindelsen vil være: Den skal efter tysk lovgivning være stor nok til at retfærdiggøre de indgreb, projektet medfører.

Godkendelsen fastslår, at projektet er retfærdiggjort, og henviser blandt andet til et europæisk behov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

Annonce